• DOLAR 32.518
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2438.81
  • ...

Antep fıstığında yeni hasat döneminin başlamasıyla birlikte fıstık bahçelerinde yaşanabilecek olası hırsızlık olaylarının engellenmesine yönelik hareket sensörü ve gece görüş özelliğine sahip olan foto kapanlarla önlem alınarak, hırsızlıkların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) tarafından temin edilecek foto kapanlar, Antep fıstığı bahçelerinin yoğun olduğu bölgelerde kurulacağı belirtildi. Foto kapanlar aracılığıyla fıstık bahçelerinin jandarma tarafından gözetim altında tutulacağı bildirildi.

Antep fıstığı bahçelerinde yaşanabilecek olası hırsızlık olaylarının engellenmesine yönelik, İl Jandarma Alay Komutanlığına Gaziantep Ticaret Borsası tarafından foto kapan bağışında bulunuldu. Antep fıstığı üretimi yapan çiftçilerin hasat döneminde hırsızlık olaylarından dolayı bir mağduriyet yaşamaması ve olası hırsızlık olaylarının önlenmesine yardımcı olmak amacıyla verilen, hareket sensörü ve gece görüş özelliğine sahip foto kapanlar, Antep fıstığı bahçelerinin yoğun olduğu bölgelerde kamufle edilerek, Jandarma ekiplerine anlık görüntü imkânı sağlayacak.

Fıstık üretiminin yüksek olduğu bölgelerde kullanılacak foto kapanlar, GTB Başkanı Mehmet Akıncı ve yönetim kurulu üyeleri tarafından İl Jandarma Alay Komutanı Albay Halil Uysal'a teslim edildi. Akıncı, teslim töreninde yaptığı konuşmada, foto kapanların hırsızlık girişimlerinin önlenmesi ve faillerinin de tespiti noktasında kolluk kuvvetlerine yardımcı olacağını söyledi.

Akıncı, Antep fıstığı üreticilerinin ve sektör temsilcilerinden gelen yoğun talepler üzerine foto kapan alımına karar verdiklerini belirterek, "Hasat mevsiminin başladığı şu günlerde jandarma ekiplerimiz kırsal bölgelerde hırsızlık olaylarına karşı gerekli tüm tedbirlerini almış durumdadır. Biz de alınan bu tedbirlere destek sağlamak amacıyla İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde kullanılmak üzere 4 adet foto kapan alımı gerçekleştirdik. Pilot nokta olarak belirlenen bölgelere yerleştirilecek foto kapanların sayısını ileriki dönemlerde duyulacak ihtiyaca göre artırmayı planlıyoruz." dedi.

Amaçlarının Antep fıstığı üreticilerinin bin bir zahmetle yetiştirdikleri ürünlerini bu hasat mevsiminde korumalarına yardımcı olmak olduğunu belirten Akıncı, şunları söyledi:

"Antep fıstığı bölgemizde on binlerce çiftçimizin en önemli geçim kaynaklarının başında gelmektedir. Çok büyük emek ve bakım isteyen özel bir ürün. Bu nedenle günümüzde alınan tedbirlere ek olarak güvenlik teknolojilerinden maksimum derecede faydalanılmasını biz elzem olarak görüyoruz. Kolluk kuvvetlerimize görevlerinde destek sağlayacağını düşündüğümüz kızıl ötesi sinyallerden yararlanan, gece karanlıkta dahi nesne ve canlı hareketlerini rahatlıkla algılayarak ilgili birimlere görüntü ve alarm veren foto kapanlar arazide art niyetli kişilere hareket sınırlaması getirecek."

İl Jandarma Alay Komutanı Albay Halil Uysal ise Akıncı ve yönetim kurulu üyelerine bu desteklerinden dolayı teşekkür etti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)