• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Hamas ve El Fetih Arasında Barış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) ile Fetih hareketi arasında Mısır’ın gözcülüğünde dün Kahire’de bir barış anlaşması imzalanmasını olumlu bulan direniş grupları, bu anlaşmayla Filistin halkının yaşadığı sıkıntının son bulacağını, işgale karşı iç cephenin güç kazanacağını ve Filistin halkını korumaya çalışan direnişi de muhafaza edeceğini belirtti.

İslamî Cihad Hareketi liderlerinden Halid El-Bataş Filistin Enformasyon Merkezine verdiği demeçte şunları söyledi: “Filistin barışı konusunda bu kadar hızlı ve önemli bir adımın atılması bizi sevindirdi. İç bölünmeyi sona erdirmek için ortaya konan çabaları takdirle karşılıyoruz.”

Filistin Halk Cephesi Siyasi Birim üyesi Dr. Rabah Mehna da anlaşmayı olumlu bulduklarını belirterek, atılan adımın çok önemli oluğunu ve bu adımın iç bölünmeyi tamamıyla sonlandırmaya yardımcı olmasını temenni ettiklerini söyledi.

Anlaşmayı Filistin Enformasyon Merkezine değerlendiren Filistin El-Ahrar Hareketi Genel Sekreteri Halid Ebu Hilal ise Hamas ile Fetih arasında imzalanan anlaşmanın kendilerini rahatlattığını söyledi.

Diğer taraftan Batı Yaka’daki Hamas’a mensup milletvekilleri de iç barışı sağlamak, Filistin saflarını birleştirmek, vatanın iki parçasını birleştirmek için ortaya konan çabaları takdir ettiklerini ve varılan anlaşmayı da tebrik ettiklerini bildirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir