• DOLAR 32.52
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2450.534
  • ...
İşgal güçleri Filistinli kadın yazarı alıkoydu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

EL HALİL - İşgal güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın güneyindeki El Halil kentinde bulunan evine gece baskın düzenlediği Filistinli kadın gazeteci-yazar Lema Hatır`ı alıkoyduğu bildirildi.

Yazar Lema Hatır`ın eşi Hazım Fahuri AA muhabirine yaptığı açıklamada, İşgal güçlerinin gece evlerine baskın yaptığını, evde arama yaptıktan sonra da 42 yaşındaki eşi Hatır`ı gözaltına aldığını söyledi.

Fahuri, işgal altındaki Batı Şeria`nın El Halil kentinde görevli işgalci İsrail istihbarat yetkilisinin iki hafta önce kendilerini ifadeye çağırdığını ve eşini tutuklamakla tehdit ettiğini dile getirdi.

Filistin`in çeşitli gazete ve haber sitelerinde yazı ve makaleleri yayımlanan aktivist yazar Hatır, 5 çocuk annesi. Eşi Fahuri`nin verdiği bilgiye göre Hatır, sürekli tıbbi bakıma ihtiyaç duyan kronik bir hastalığa sahip.

Hatır`ın işgal güçleri tarafından gözaltına alınmadan önce küçük oğlu “Yahya” ile vedalaştığı anın fotoğraflarının sosyal medyada yayılması, Filistin kamuoyunda duygusal infiale yol açtı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir