• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Erbil`de valiliğe saldırı: 4 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) başkenti Erbil'de (Hewlêr) valilik binasına saldırıda bulunanlardan ikisi çocuk 3 kişi öldürüldü.

Olayda rehin alınan valilik personellerinden biri sağ olarak kurtarılırken diğeri çıkan çatışmada hayatını kaybetti. Olayda 2 polis ise yaralandı. Yetkililer, 3 saldırganında öldürüldüğünü ve operasyonun sona erdiğini duyurdu.

Polis, operasyon sonrası valilik binası ve çevresinde güvenlik çemberi oluşturarak bölgeyi kontrol altına aldı.

Erbil'deki valilik binasına ateş açarak giren silahlı 3 kişinin kimliği de açıklandı.  Saldırganlar, Erbil (Hewlêr) nüfusuna kayıtlı Rehêl Muhammed Rustem Musa (16), Bilal Süleyman Abdurrahman Ahmed (18), Abdurrahman Rahim Kadir Hüseyin (16) oldukları ve her üçünün de lise öğrencisi oldukları ifade edildi.

Saldırıda ölen valilik personelinin ise Erbil Şaklawa nüfusuna kayıtlı Ferhan Aliya Braimoka (55) olduğu açıklandı.

Valilik binasına giren silahlı saldırganlardan birinin, üzerinde bomba olduğu ve bombayı patlattığı, ifade edilirken diğer saldırganların da çıkan çatışmada öldürüldükleri belirtildi.

Konuya ilişkin olarak açıklamada bulunan Erbil Valisi Newzad Hadi, saldırının bertaraf edildiğini belirterek, "Bu bina daha önce de terör saldırılarına hedef oldu. Ancak kısa bir süre içinde Erbil Asayişi olaya müdahalede bulunarak teröristleri etkisiz hale getirdi. Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve Erbil güvenlik güçleri halkımızın güvenliğini korumaya devam edecektir. Valiliğimiz değerli halkımızın hizmetinde olacaktır." dedi.

Vali Hadi,  olaya ilişkin ayrıntılı bilgilerin daha sonra kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi. (İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir