• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Evlilikleri zorlaştırmak gençleri fuhşa yönlendirmektir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK), evlenme ve boşanma istatistiklerine göre, geçen yıl evlenen çiftlerin sayısı önceki yıla göre yüzde 4,2 azalarak, 569 bin 459'a geriledi. Evlenme hızı ise binde 7,09 olarak gerçekleşti.

Söz konusu dönemde boşanma sayısı ise bir önceki yıla oranla yüzde 1,8 artarak; 128 bin 411'e yükseldi. Boşanma hızı binde 1,6 oldu.

TÜİK verileri üzerinden artan boşanma oranları ile evlenme oranlarında yaşanan düşüşü İLKHA'ya değerlendiren bölgenin kanaat önderlerinden Molla Sami Tanrıverdi, toplumda evliliklerin zorlaştırılmasının ve maddi imkânsızlıklardan dolayı gençlerin evlenememesinin gençleri fuhşa yönlendirdiğine dikkat çekti.

"Evlilik, insanları haramdan alıkoyabiliyor"

Resulullah'ın (Aleyhisselam), evlilikleri kolaylaştırmayı tavsiye ettiğini hatırlatan Molla Tanrıverdi, bu hadise rağmen toplumda evliliklerin zorlaştırıldığını belirterek, "Bir insan evlendiği zaman gerçekten huzurlu oluyor. Evlilikte bereket vardır. Bazı insanlar rızıklarından korkuyor, bu yüzden evlenmeye cesaret edemiyorlar. Fakat Resulullah (Aleyhisselam) evlenmemizi ve çoğalmamızı tavsiye ediyor. Allah'u Teala da evlenen kişilerin hanelerini bereketlendireceğini söylüyor. Yani rızkı veren Allah'tır. Bu yüzden evlilikten korkmamak gerekir. Bir insanın haramlardan korunmasında evlilik önemli bir yere sahiptir. Evlilik, insanları haramdan alıkoyabiliyor. Evlilik imanın yarısıdır. Bir insan evlendiği zaman, hadise göre dinini tamamlamış oluyor. Diğer kısmını da ibadetlerle tamamlıyor. Hakikaten insan düşündüğü zaman evlenen bir insan kendisini haramlardan daha rahat bir şekilde koruyabiliyor. Aynı şekilde Allah'a daha rahat kulluk yapabiliyor." ifadelerini kullandı.

"Evlilikleri zorlaştırmak gençleri fuhşa yönlendirmektir "

En basit bir evliliğin bile 50 bin TL'nin altında yapılamadığını belirten Molla Tanrıverdi, toplumun buna güç yetiremediğini belirterek, "Peygamber Efendimizi örnek almamız gerekir. Kızı Hazreti Fatıma'yı evlendirirken ne şekilde evlendirdiğine bakmak gerekir. Bunda bir hikmet vardır. Resulullah, evliliklerin kolaylaştırılmasını, zorlaştırılmamasını tavsiye ediyor. Bugün baktığımızda toplum kolaylaştırmayı bırakmış zorlaştırmaya çalışıyor. Birçok genç bu zorluklardan ve israftan dolayı evlenemiyor. Gençler evlenmek istiyor ama maddi külfetten dolayı evlenemiyorlar. En basit bir evlilik bile 50 bin TL'nin altında olmuyor. İnsanlarımızda da bu para bulunmuyor. Toplum gerçekten zor durumdadır. Bu büyük bir israftır, büyük bir günahtır, haramdır. Müslümanlar olarak birlik olup evliliğin önündeki bu zorlukları kaldırmamız gerekir. Bu yanlış örf ve adetleri kaldırmamız gerekir. İslam'a uygun, Resulullah'ın yaptığına uygun bir ortam oluşturursak emin olun yaşanan pisliklerin yüzde sekseni, doksanı azalır. Evlilikleri zorlaştırdığımız zaman gençleri direkt olarak fuhşa yönlendirmiş oluruz." şeklinde konuştu.

"Kısa süreli evliliklerle karşı karşıya kalıyoruz"

Yapılan evliliklerin İslami ölçüler çerçevesinde yapılmasının ehemmiyetine vurgu yapan Molla Tanrıverdi, aksi durumda boşanmaların daha da artacağını belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

"Eğer İslam'a göre bir evlilik yapılmazsa, eğer gençlerimizi İslam'a göre yetiştiremezsek ve İslami bir ahlak üzere yetiştirmezsek, gençler İslam dışı ahlak ve ilişkilerle yetişirlerse bu durum aile hayatına, yani evliliklere de yansır. Bu durumda kısa süreli evliliklerle karşı karşıya kalıyoruz. İslami bir ahlak taşımadıkları için hayata dünyevi bir gözle bakarlar. Böyle oluşan bir aile çok kısa bir sürede dağılır. Daha sonra da bu insanlar huzursuz bir hayat yaşıyorlar. Oysaki İslami edep ve takva üzere bir hayatı ön plana çıkararak evlenenler ise huzurlu oluyor, aile hayatları sekteye uğramıyor." (Ayetullah Tarhan-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir