• DOLAR 34.388
  • EURO 36.852
  • ALTIN 2968.442
  • ...
TÜBİTAK`tan teknoloji girişimcilerine hibe desteği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Tech-InvesTR Türkiye Yüksek Teknoloji - Erken Aşama Yatırım Fonu 2018-01 Çağrısı tanıtım ve lansman (tanıtım) toplantısı, TÜBİTAK Feza Gürsey konferans salonunda yapıldı. Hazine ve Maliye, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı temsilcileri, üniversite rektörleri, TTO, Teknopark, Araştırma Altyapıları temsilcilerinin yanı sıra girişimci fon yatırımcılarının katılımıyla gerçekleşen toplantıda, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal açılış konuşması yaptı. Prof. Dr. Hasan Mandal, programın, başlangıcından bu yana katılımcılık esasına dayalı olarak ilerlediğini, bundan sonraki evrede de katılımcı bir şekilde sürmesini dilediğini belirtti. TÜBİTAK Başkanı; “Bu programı üniversitelerin teknoloji transfer ofisleri, teknoloji geliştirme bölgeleri ve bu konuda ne kadar aktör varsa her biriyle görüşerek, tüm süreçlerin iyileşmeye açık olan yönlerini dikkate alarak, ülkemize özgü neler yapılabileceğini tartışarak tasarladık. Süreci Hazine Müsteşarlığıyla birlikte yürüterek bu aşamaya geldik” diye konuştu.

TECH-INVESTR PROGRAMI KAPSAMINDA TÜBİTAK 100 MİLYON TL`LİK BİR BÜTÇEYLE ÇAĞRIYA ÇIKTI

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal`ın açılış konuşmasının ardından, TÜBİTAK TEYDEB Girişim Sermayesi Destekleme Grubu Koordinatörü Elif Koşok, Tech-InvesTR 2018-01 çağrısı hakkında bilgi sundu. Elif Koşok, programın, ekonomiye katma değer sağlayacak bilgi, teknoloji ve ürün geliştirme potansiyeli bulunan teknoloji tabanlı erken aşama girişimlere yatırım yapacak fonların teşvik edilmesi ve bu yolla ülkemizin girişim sermayesi ekosisteminin geliştirilmesi amacıyla hazırlandığını belirtti. Program kapsamında kurulacak girişim sermayesi fonlarının Hazine Müsteşarlığı, TTO, TGB ile yeterlik kararı verilen Araştırma Altyapıları ile diğer özel yatırımcıların sınırlı sorumlu ortak olarak katılacaklarını anlatan Koşok, fonlara katılan kuruluşların (TTO; TGB ve AA`ların) erken aşama teknoloji tabanlı girişimler için ödeyeceği katkı paylarının yüzde 50`sinin TÜBİTAK tarafından hibe şeklinde destekleneceğini, ayrıca kuruluşlara katkı paylarının yüzde 10`u kadar gene gider desteği sağlanacağını aktardı.

HİBE DESTEK TUTARI ASGARİ 2 MİLYON TL, AZAMİ 20 MİLYON TL OLACAK

TÜBİTAK tarafından TTO, TGB ve AA`lara verilecek hibenin, kaynak birikimi şartı ve tecrübe birikimi şartı olmak üzere iki ana koşula bağlı olacağını söyleyen Koşok,  “TÜBİTAK ile Hazine Müsteşarlığı arasında 14 Haziran 2018 tarihinde İş Birliği Anlaşmasının imzalanmasının ardından yürürlüğe giren yeni Tech-InvesTR programı kapsamında TÜBİTAK tarafından 100 milyon TL`lik bir bütçe ile çağrıya çıkılmıştır. TÜBİTAK`ın çağrı kapsamında her bir kuruluşa tahsis edebileceği hibe destek tutarı asgari 2 milyon TL, azami 20 milyon TL olacaktır” dedi. Elif Koşok, çağrı için son başvuru tarihinin 30 Eylül 2018 olduğunu, TÜBİTAK değerlendirmesi sonrasında Hazinenin çağrıya çıkacağını bildirdi. Koşok`un sunumunun ardından katılımcıların yönelttiği sorular yanıtlandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir