• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İşgal rejiminden Gazze`ye hava saldırıları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze`ye karşı saldırganlığını sürdüren işgal rejimine ait savaş uçakları bugün (14 Temmuz Cumartesi) sabah saatlerinde Gazze Şeridinde Filistin direnişine ait bazı noktalara hava saldırıları düzenlerken, direniş güçleri misilleme olarak Gazze çevresindeki yerleşkelere füze attı.

Filistin Enformasyon Merkezi`nin Gazze`nin orta bölge muhabiri verdiği bilgide, işgal uçaklarının Gazze`nin orta kesiminde bulunan ve İsa El-Betran noktası olarak bilinen direnişe ait noktaya üç füze attığını belirterek, saldırıda can kaybının olmadığını ifade etti.

Gazze`nin kuzey kesimine de hava saldırıları düzenleyip direnişe ait iki noktaya saldıran işgal güçleri çevredeki evlerin camlarının kırılmasına neden oldu.

Başka uçaklar da bu kez Rafah`ın kuzeyinde Sufa bölgesinde tarım arazilerine saldırdı.

İşgal uçaklarının saldırılarından kısa bir süre sonra direniş güçleri Gazze çevresindeki yerleşkelere füze yağdırırken, işgal rejimi de Gazze`den atılan birçok füzenin Gazze`ye yakın yerleşkelere düştüğünü itiraf etti.

Kaynaklar, direniş güçlerinin füze saldırıları nedeniyle bütün yerleşkelerde sirenlerin çaldığını ifade etti.

Direniş güçleri daha önce yaptıkları açıklamada, saldırıya saldırıyla karşılık vereceklerini belirterek, düşmanın Filistin halkına kendi savaş angajmanını dayatmasına izin vermeyeceklerini, şehit ve yaralıların kanına vefalı olacaklarını ifade etmişlerdi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir