• DOLAR 32.543
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2456.658
  • ...
Velayeti Moskova`dan ABD`yi uyardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Moskova'da temaslarda bulunan İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei'nin dış politika danışmanı Ali Ekber Velayeti, ABD'nin, İran petrolünün piyasalarda satışını azaltmak için yürüttüğü siyasetinin petrol tüketicilerine  zarar verdiğini belirterek uyarıda bulundu.

Bütün yaptırımlara rağmen İran'ın petrol satışı konusunda bir engel görmediğini belirten Velayeti, "İran petrol ihracatını sürdürüyor." diye konuştu.

Velayeti, "İran'ın, Fars Körfezinde petrol ihracatı yapamaması halinde sadece İran değil hiç bir ülken Fars Körfezinde petrol ihraç edemeyecektir." uyarısında bulunarak "Rusya, İran'da petrol ve doğal gaz alanlarında 5 milyar dolarlık yatırım yapmaya hazır olduğunu bildirdi. Moskova ile Tahran arasında ki askeri teknik işbirliğine de önem veriyoruz." diye konuştu

Velayeti, ABD'nin tek yanlı olarak çekildiği nükleer anlaşmaya ilişkin olarak ise "İran ile yapılan nükleer anlaşmada ekonomik kazanımlar dikkate alınmalı. Aksi halde İran'ın nükleer anlaşmaya bağlı kalmasının da bir anlamı yoktur." hatırlatmasında bulundu. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir