• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Darbe gecesi korku yoktu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ eliyle yapılmaya çalışılan emperyalist darbe girişimine müsaade etmeyen halktan 250 kişi canından olmuş, 2 bin 740 kişi de yaralanmıştı.

Kimisi savaş uçaklarının attığı bombalarla katledilirken, kimisi de üniformalı teröristlerin kurşunlarına hedef oldu. Kimisi de üzerlerine sürülen tankların paletleri altında kalarak can verdi.

Darbe girişimini püskürtmek amacıyla 15 Temmuz'da evinden çıkan, 3 yaşında iken babasını kaybederek yetim büyüyen ve karın bölgesinden aldığı kurşunlar ile gazi olan Şanlıurfalı Cuma Zor, o gece yaşadıklarını İLKHA'ya anlattı.

3 yaşında babasını kaybettiğini, 13 yaşlarında da Birecik'te iş bulamadığı için İstanbul'a çalışmaya gittiğini söyleyen Cuma Zor, 15 Temmuz gecesini şu sözler ile anlattı:

"Karagümrük'te lokantada çalışıyordum. Gece saat 22.00 sıralarında İl Emniyet Müdürlüğünün bulunduğu Vatan caddesine siparişe gittiğimde cadde çok kalabalıktı. Polisler vatandaşlara; 'eve gidin, ortalık karışık' diyerek sözlü talimatlar veriyordu. Ben bu talimatlara uymadım. Darbe darbe diyorlar ama yaşım küçük olduğu için darbenin ne olduğunu bilmiyordum. Yoluma devam ettim. Polisler ileride tekrardan durdurdular. 'Eve git' dediler. Ben, 'gitmem, bu işten ekmeğimi kazanıyorum' dedimse de polis 'eve git, darbe oluyor, çok tehlikeli' dedi. O an polis ile sözlü tartışmaya girdik. Bekâr evinde 6 arkadaşım ile birlikte kalıyorduk.  Her taraf kapalıydı. Eve gelip televizyonu açıp ne olup bitiyor diye izlemeye başladık. Cumhurbaşkanımız darbeye karşı halka 'sokağa çıkın' dediğinde bende 6 arkadaşımla birlikte bize en yakın olan Büyükşehir Belediyesinin önüne gittik. Oraya gittiğimizde askerler Büyükşehir Belediyesini ele geçirmişti. Ortalık çok karışıktı. Sivil vatandaş çoktu. Askerler vatandaşlara ateş ediyorlardı. Onlar ateş ettiklerinde bizler kurşun değmesin diye yere yatardık. Asker mi yoksa rütbeli mi bize ateş ediyor onu bilemiyorum. Belediyenin içerisinden ve önünde mevzi alan askerler ateş ediyordu. İlk önce vurulduğumun farkına varmadım. Üstümün ıslandığının farkına vardım. Herhalde su falan üzerime geldi dedim. Git gide vücudum ısınmaya başladı. Elimi karnıma attığımda kan olduğunu gördüm. Tişörtümü kaldırdığımda vurulduğumu anladım. Arkadaşıma vurulduğumu ve beni hastaneye götürmesini söyledim. O da beni en yakın hastane olan Cerrah Paşa Tıp Fakültesine götürdü. 2 defa ameliyat oldum. Karın bölgeme isabet eden kurşun hem dalağımı kaybetmeme neden olmuştu hem de bağırsaklarımı patlatmıştı. İlk ameliyatı İstanbul da oldum. Bağırsaklarım 3 ay boyunca dışarıda kalmıştı. Bağırsaklarım iyileştiğinde Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesinde 2'nci ameliyatı oldum." dedi.

"Benim canım ile bu vatan kurtulacaksa canımı feda etmeye hazırım dedim"

O gün hiçbir korkularının olmadığını söyleyen Zor, "Tüm Müslümanlar şehit veya gazi olmak ister. Bulunmaz bir rütbe yani bulunmaz bir unvan taşıyorum. Herkes ister benim gibi gazi olmak, şehit olmak, şehit yakını olmak. Kim olmak istemez ki. O an orada tek korkumuz acaba kazanacak mıyız, yoksa kaybedecek miyiz düşüncesiydi, korkusuydu. Ben orada kendi kendime eğer benim canım ile bu vatan kurtulacaksa canımı feda etmeye hazırım dedim" dedi.

"Hangi oyunda 250 insan ölür"

"Darbeye oyun diyorlar. Bir oyun olduğunu düşünsek bile hangi oyunda 250 vatandaş canından olur." diyen Zor,  "Böyle bir şey asla ve asla olamaz." ifadelerini kullandı.

Bu darbenin arkasında ABD ve Avrupa'nın olduğunu çok iyi bildiğini belirten Zor, "Bizleri meydanlara çıkaran dinimize, vatanımıza, milletimize bağlı olmamızdır. Benim olduğum bölgede Suriye uyruklu insanlarda vardı. Suriye'yi verdik Türkiye'yi vermeyiz diye söylüyorlardı. Allah göstermesin aynı durum bir daha yaşanırsa tüm vatandaşlardan isteğim herkes vatanına sahip çıksın. Benim bir kolum olmasa kolsuz yaşarım ama vatansız yaşayamam." dedi.

"Gönüllü olarak askere gittim"

Askere gitmeme hakkının olduğunu söyleyen Zor "Gönüllü olarak askere gitmeye karar verdiğimde beni muayene eden doktorlar 'organ kaybın var, psikolojin bozuk, askere gidemezsin' dediler. Ben ise gitmekte ısrar ettim ve askerliğimi bitirdim. Birecik kaymakamlığında görev yapıyorum. 3 aylık evliyim." dedi. (Bahattin Coşkunkan-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir