• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
 "15 Temmuz Köprü davasındaki karar yerinde bir karardır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz darbe girişimi sırasında 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü davasında 72 sanığa verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan siyasiler, davanın önemine değinerek, verilen kararın yerinde bir karar olduğunu belirttiler.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü davasında 72 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilirken 44 sanık da beraat etti.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, duruşma sonrası gazetecilere yaptığı  değerlendirmede, 15 Temmuz davalarını takip etmeye devam edeceklerini söyledi.

Şenocak, "Ülkesine ve milletine sahip çıkan bütün kardeşlerimize teşekkür ediyorum. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bundan sonraki süreçte bu ülkede her türlü mücadeleyi vererek bu ülkenin bir daha eski günlerdeki gibi hain darbe girişimlerine ya da bu tür operasyonlara asla prim vermeyeceğimizi buradan bir kez daha belirtmek istiyorum." dedi.

Önemli bir karar alındığını belirten Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise "Bugün önemli bir gün. Silivri'de önemli bir karara imza atıldı. 2016 ihanet girişiminin ikinci yıl dönümü. Karar hukuki anlamda mahkeme kararıyla sanıklara ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Kararın doğru olduğuna inanıyorum. Bizim de böyle bir beklentimiz vardı." ifadelerini kullandı.

Gazeteci Yazar Kemal Gümüş, "Bugün 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde FETÖ'cülerin katlettiği kişilerin davası açıklandı. 72 FETÖ'cü darbeci ağırlaştırılmış ceza aldı. O gün 34 vatandaşımız şehit edilmişti. Bu karar çok önemli. Elbette FETÖ İle mücadele kapsamında almış olduğu cezalar önemli ve daha devam ediyor." şeklinde konuştu. (Emrah Deniz, Nizamettin Aşkın-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir