• DOLAR 32.471
  • EURO 34.711
  • ALTIN 2435.964
  • ...
"Kumpas ve oyunlarla içerde olan yüzlerce mağdur var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD destekli darbe girişimiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Mustazaflar Cemiyeti İstanbul Şubesi Başkanı Mehmet Eşin, sivil halkın tanklara, uçaklara, kurşunlara karşı dik durarak bu konuda büyük bir duruş gösterdiğini vurguladı.

Yüzlerce şehit verilmesine rağmen darbenin amacına ulaşılmasına izin verilmediğini belirten Eşin, Müslümanların, kendi kazanımlarını muhafaza ettiklerini söyledi.

Eşin, "Burada esas faktör halktı. Halk içerisinde de özellikle İslami STK ve camialardı. Nitekim şehit olanlara bakıldığında, darbeye karşı meydanları dolduranların birer İslami camiaya bağlı oldukları ortaya çıkıyor. Bu konuda İslami camialar üzerlerine düşeni yaptılar. Dün Mısır'da darbeyi yapanlarla 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunanların arkasında aynı güçler var. Bir daha darbe girişimlerinin yaşanmaması için kanunların bu tür darbe girişimlerine mahal bırakmayacak şekilde düzenlenmesi gerekir. Sistemin, halkın inancıyla barışık olması lazım. Elbette ki bu darbe girişimleri ne ilk ne de son olacaktır. Emperyalist güçler kendi amaçlarından vazgeçmeyecektir. Bu hak ile batıl mücadelesidir. Bu tür askeri darbelere karşı halkın uyanık olması lazım." dedi.

"Kumpas ve oyunlarla içerde olan yüzlerce mağdur var"

FETÖ'nün, Türkiye'de kendisinden başka hiç kimseye gelişme izni vermediğini belirten Eşin, bu tutumunu özellikle İslami camialara karşı kullandığını ifade etti.

Darbedeki amacın Müslümanların söz sahibi olmasını önüne geçmek olduğunu söyleyen Eşin, "Buradaki amaç Müslümanların yönetimde söz sahibi olmamasıdır. 28 Şubat sürecini geride bıraktık ama maalesef kumpas ve oyunlarla içerde olan yüzlerce mağdur var. Bu mağdurlar özgürlüklerine kavuşmadıkça 28 Şubat bitmiş sayılmaz. Maalesef kendisine İslami camia adını yakıştıran FETÖ, yıllarca Müslüman halkın emeğini sömürdü. Zekâtlarını, fitrelerini kullandı. Yerine göre nesillerini kendi amaçları doğrultusunda kullandı. Bunlara destek veren insanlar, FETÖ veya ABD için değil Allah rızası için yaptıklarını düşünüyorlardı. İnsanlar, bir camia veya STK'yı değerlendirirken İslam ve Kur'an'ın ölçüsüne göre değerlendirmesi gerekir. Yapılan bu tahribat kısa vadede ortadan kalkmaz. Belki bu durum İslami camia ve STK'lar için orta vadede halkın güvensizliği devam edecektir. Bunun izale edilmesinde yine en büyük görev İslami camia ve STK'lara düşüyor." şeklinde konuştu.

Son olarak FETÖ ile mücadele kapsamında ortaya çıkan hukuksuzluklara da değinen Eşin, "Elhamdülillah öyle bir dinin mensubuyuz ki, karşımızda düşmanımız dahi olsa bize adil olma çağrısı yapmaktadır. Dolayısıyla FETÖ veya başka birileri de olsa adil olunması lazım. Hukuk çerçevesinde var olan mağduriyetlere yeni mağduriyetler eklemeden suçlu ile suçsuzu birbirinden ayırt edecek kıstasların olması lazım. Elbette ki yıllardır kendini gizleyen ve kılıktan kılığa giren bir örgüte karşı bunlar kolay olmayacaktır." dedi.  (Nizamettin Aşkın, Emrah Deniz-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir