• DOLAR 32.47
  • EURO 34.707
  • ALTIN 2435.082
  • ...
FETÖ diğer İslami camialardan ayrı tutulmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü münasebetiyle İLKHA'ya değerlendirmelerde bulunan Marmara İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu (MİNHAP) Başkanı Molla Cemal Çınar, FETÖ'nün İslami camiaları hedefine oturttuğunu söyledi.

Genelde bütün İslami camiaları hedef alan FETÖ'nün Hizbullah cemaatine büyük bir kin beslediğini belirten Çınar, "Çünkü PKK ve FETÖ'nün ABD ve İsrail tarafından desteklendiğini en çok dillendiren Hizbullah cemaatiydi" diyerek FETÖ ve PKK arasındaki işbirliğine dikkat çekti.  

ABD destekli 15 Temmuz darbe girişimin yüzde yüz dış destekli olduğunu söyleyen Çınar, darbe girişiminin amacının İslam ülkelerini emperyalizmin emelleri doğrultusunda yeniden dizayn etmek olduğunu ifade etti.

Çınar, "İslam ülkeleri içerisinde hilafetin ilgasından sonra fiili olarak kendi adamlarını ve ajanlarını İslam ülkelerinin yönetimlerine, istihbaratlarına, askeri kurumlara yerleştiren batı ülkeleri, sürekli kirli pençeleriyle İslam ülkelerinin içişleri, dışişleri, ticaret ve siyasetlerinde dâhil olduklarını biliyoruz. Özellikle 15 Temmuz sürecine giden ve batı tarafından desteklenen darbe girişiminin Müslümanlara ve İslam ülkelerine dizayn vermek amacıyla yapıldığı açıktır. Bu süreçten önce İslami cemiyet ve cemaatlerin, kanaat önderlerinin, mütefekkir insanların tek tük de olsa bu konuda sesi çıkıyordu. Maalesef insanlar bu konuya kulak vermedi. Ta ki bu iş tamamıyla ifşa edilene kadar müdahale edilmedi." dedi.

"İslami camiaların gösterdikleri refleksler olmasaydı 15 Temmuz başarılı olurdu"

15 Temmuz vakıasının, saatlerce üzerinde konuşulabilecek bir konu olduğunu belirten Çınar, şunları kaydetti:

"Ancak özetleyerek söyleyecek olursak, eğer tarihten ders alınırsa tekerrür etmesi mümkün olmaz. 15 Temmuz'da İslami camiaların gösterdikleri refleksler olmasaydı 15 Temmuz başarılı olurdu. ABD ve israilin güdümünde olan bu yapılar, Türkiye dahil, İslam ülkelerini yeniden dizayn etmeye çalıştılar fakat başarıya ulaşamadılar. Bunun sebebi ise Türkiye'de birçok İslami camiada bu güruha karşı bir farkındalık söz konusuydu. Mısır, Suriye ve başka İslam ülkelerinde karışıklığa sebep olanların Türkiye'de başarılı olamamalarının en önemli sebeplerinden biri bana göre İslami camiaların bu farkındalığı ve âlimlerin birlikteliğidir. Çünkü âlimler bu yapılara hiçbir zaman prim vermediler."

"FETÖ en çok Hizbullah cemaatini hedef aldı"

Başta Hizbullah cemaati olmak üzere İslami camiaların bu yapının eliyle çok bedeller ödediğini söyleyen Çınar, "15 Temmuza kadar bu bilgilendirmelerin fazla bir karşılığı yoktu, görülmüyordu. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası halk 'demek ki doğruymuş' diyerek sokaklara çıktı. FETÖ en çok Hizbullah cemaatini hedef aldı. Çünkü PKK ve FETÖ'nün ABD ve İsrail tarafından desteklendiğini en çok dillendiren Hizbullah cemaatiydi. Hizbullah, ülke çapında çok ciddi sıkıntılar karşısında direnebilecek bir yapıya sahip olmaları sebebiyle FETÖ onların üzerine gidiyordu. FETÖ sadece bunların değil aynı zamanda birçok İslami camianın da üzerine gidiyordu. Kısacası onlar, kim İsrail ve ABD karşıtıysa, kim ülkede İslam dininin ve inancının halk içerisinde hâkim olmasının gerekli olduğuna inanıyorsa bu kuruluşların tamamına karşıydılar ve ortadan kaldırmak için her yolu deniyorlardı." şeklinde konuştu.

"İktidar FETÖ'yü diğer İslami camialardan ayrı tutulmalıdır"

Bir daha aynı şekilde bir olayla karşı karşıya kalmamak için İslami camiaların birbirleriyle ortak çalışmalar yapması gerektiğini hatırlatan Çınar konuşmasının devamına şu ifadelere yer verdi:

"İktidar mutlaka FETÖ örgütünü diğer İslami camialardan ayrı tutulmalıdır. Çünkü eğer İslami camialar olmasa bu darbenin başarıya ulaşmasının önünde hiçbir engel kalmayacaktı. FETÖ, devlet kurumlarını eline geçirerek darbe yapmaya çalıştı ama İslami camialar buna engel oldu. Bugün hükümet bu konuda gerekli önlemleri almadığı gibi FETÖ de bir İslami cemaatmiş gibi kabul edilerek fatura İslami camialara kesiliyor. Bu durum çok büyük bir felakettir." (Emrah Deniz, Nizamettin Aşkın-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir