• DOLAR 32.483
  • EURO 34.843
  • ALTIN 2448.185
  • ...
Van`da kaçak su kullananlar duyurulacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş, bazı mahalle muhtarlarıyla makamında görüşerek, son günlerde yaşanan su sorunuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Tekataş, bazı semtlerde yaşanan su sorununun tamamen bilinçsiz su kullanımı ile içme suyunun bahçelerde ve seralarda sulama amaçlı kullanılmasından kaynaklandığını, bunun için de yeni tedbirler aldıklarını söyledi.

Kaçak su kullananların kamuoyuna ilan edileceğini dile getiren Tekataş, "Başkasının hakkını gasp edenleri duyuracağız. Yaptıkları suçtur. Kentte bulunan diğer vatandaşların hakkını gasp ediyorlar. Buna müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Van'da içme sularının bağ ve bahçelerde sulama amaçlı kullanılmasının rekor seviyelerde olduğuna değinen Tekataş, "Bu, bazı semtlerde susuzluğa sebebiyet veriyor. Bunun önüne geçmek için kaçak ekipleri sürekli sahada çalışıyorlar. Seralarda bile içme suyu kullanılıyor. Havuzların doldurulduğunu tespit ettik. Bundan sonra hem yasal süreci devam ettireceğiz hem de en ağır cezai müeyyideyi uygulayacağız. Bunun yanı sıra kaçak su kullananları kamuoyuna ilan edeceğiz. Biz bu yöntemle başkasının hak gasbını da engellemek istiyoruz. Çünkü kaçak su kullanımı bir kentte yaşayan insanların su kullanımı hakkını gasbetmektir. Kaçak kullanımının önüne geçmek için her türlü yasal yollarla su ücretini ödeyenlerin de hakkını koruyacağız." ifadelerini kullandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Tekataş; Edremit Yeni Mahalle Muhtarı Bayram Bağış, Karpuz Alan Mahalle Muhtarı Tahir Çağırcı, Sarmaz Mahalle Muhtarı İsmail Kaval, Akköprü Mahalle Muhtarı Ahmet Sayak ve Kurubaş Mahalle Muhtarı Latif Tatar'a teşekkür ederek, eksiklerin giderilmesi için gerekli birimlere talimatlar verdiğini ve sorunların kısa zamanda çözüleceğini kaydetti. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir