• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
'Batman'ın Kentsel Dönüşüm Projesine İhtiyacı Var'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Çayı Rekreasyon Alanı Tasarım Projesi için İl Özel İdaresi'nde 'Koru' temalı çalıştay düzenlendi. Çalıştaya kurum, kuruluş yetkilileri, kent konseyi üyeleri, işadamları ve bazı sivil toplum kuruluşları yetkilileri katıldı.

 

Açılış konuşmasını İl Özel İdare Genel Sekreteri yardımcısı Abdulkadir Özer yaptı. Özer: "Bakanımız Mehmet Şimşek ve Batman Valisi Ahmet Turhan'ın talimatları ve katkıları ile DİKA DFD ile desteklenen projede Batman Çayı'nın kültürel ve sosyal alanda kente kazandırılması kentimiz için hayati önem taşımaktadır" şeklinde konuştu.

 

Çalıştayda taslak proje sunumunu proje müellifi Peyzaj Mimarı Eda Demir yaptı. Demir, 'Dünü Koru! Suyu Koru! Bugünü Koru ki; Yarın olsun' sloganı ile yola çıktıklarını belirterek, "Batman'da yeşil alanı çok az ve temiz hava alanı yok. Projemiz ile Batman'ı bu sorundan kurtarmayı planlıyoruz. Batman ülkenin petrol ihtiyacının yüzde 30'unu karşılıyor. Başka bir ülkede olsa burası başkent olurdu. Biz Batman'a gereken değerin sağlanması için elimizden geleni yapacağız. Projemiz 5 km uzunluğunda, 120 dönümlük bir araziyi kaplıyor. Yeşil alanlar, spor, eğlence ve dinlenme tesisleri gibi düşüncelerimiz var. Batman'ın kentsel dönüşüm projesine çok ihtiyacı var bu yüzden uygulanmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Sunumun ardından katılımcıların görüşlerini ortaya konulması istendi. Katılımcıların yapılan sunum hakkında yorumları ve görüşlerini belirtmeleri ile çalıştay son buldu. (Halid Coşkun - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir