• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Van'ın İkinci Büyük Hastanesi Açılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Yaşanan depremlerle sağlık alanında ciddi bir boşluğun oluştuğuna dikkat çeken YYÜ Rektörü Peyami Battal, Hastanenin depremden dolayı hizmete girdiğini hatırlatarak, " Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimiyle bir toplantı yaptık. Burada Başhekimin de dile getirdiği gibi hastanede ciddi yoğunluk oluşmaktadır. Tabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi depremden dolayı hizmete girmişti. Kimi eksikliklerinin giderilmesiyle hizmete açılma aşamasına geldiğini burada sizin aracılığınızla tüm halkımıza duyurmak istiyoruz" dedi.

 

"2 Milyon Nüfusa Hitap Eden Bir Hastanedir"
Tasarlanan ilk projede 400 yataklı bir hastane olarak hizmete açılması planlana ancak sonradan yapılan bazı revizyonlarla bunu n 570 yataklı bir hastaneye dönüştürüldüğünü hatırlatan Battal, "Yani 170 yatak artırımına gittik. Bu hastanemiz diğerinden farklı olarak bir çok alet ve ekipman almak ve cihazlarımızı yenilemek suretiyle çok daha etkin ve üst düzeyde hizmet sunacaktır. Ayrıca hastanemizin, bu bölgede yaklaşık olarak 2 milyon gibi bir nüfusa hitap eden 2. basamak tek hastane olması nedeniyle birçok cihaz aldık."

 

"Ücretsiz Servislerimiz Olacak"
Yeni cihaz alımı için de kalkınma bakanından talepte bulunduklarını söyleyen Battal, "Hastanemizde Çarşamba gününden itibaren hasta kabulüne başlayacağız. Ancak halkımızın hastanemize alışması için Çarşamba gününden itibaren saat 08.00 itibarıyla hem Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanemiz önünden ücretsiz servislerimiz kalkacak hem de şehir merkezinden ücretsiz servislerimiz olacak aynı zamanda burada tedavisi biten hastalarımızı yine servislerimiz merkeze taşıyacak" açıklamasında bulundu.
Bir soru üzerine eski Araştırma Hastanesinde herhangi bir malzemelerinin kalmadığını, profesyonel bir ekip tarafından malzemelerin çıkarıldığını ve kimi ekipmanlarının yenilendiğini ve üçüncü basamak hastaneye yakışır bir şekilde teçhizatlarının bulunduğunu aktardı.

 

"Hastalarımız İl Dışına Çıkmayacak"
Eski Hastane ile yeni kurulan hastane arasında karsılaştırma yapan YYÜ Araştırma ve Bölge Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Çankaya ise şunları kaydetti: "Eski hastanemizde daha çok koğuş sistemine benzer bir uygulama varken bu hastanemizde ise tek ve çift kişilik odalarımız mevcuttur. Odalarımızda buzdolabı, televizyon, banyo ve tuvalet bulunmaktadır. Yani hastanemizde daha modern bir hizmet vereceğiz. Almış olduğumuz teçhizat ile hastalarımızın il dışına çıkmadan burada tedavi olmasına olanak sağlayacağız."

 

Sadece YYÜ araştırma hastanesinde bulunan bölümlerin olup olmadığı sorulması üzerine Çankaya, "Radyoterapi ünitesi sadece biz de bulunuyor ve çok modern cihazlarla çalışıyor. Kardiyoloji ünitemiz için alınan malzemelerimiz bölgede en yeni ve teknolojik malzemelerdir. Yine dermatoloji ünitemizde aldığımız malzemeler var. Saç ekimi ünitesi açıyoruz hastanemizde" dedi.

 

"Hastanenin Karşısında Otel Yapılacak"
Ayrıca Battal, "Hastanemizin karşısında "yap- işlet-devret" modeliyle otel ve alışveriş merkezi kuruyoruz. Gelen hasta ve hasta yakınlarımız bu noktada sıkıntıları giderilecek. ileride 300 yataklı birimler yapmayı da planlıyoruz. Ayrıca bizler hastanemizin motifine uygun tek katlı bir diyaliz açmayı da planlıyoruz" dedi.

 

Bir başka soru üzerine de Battal, hastaneye yoğun bir trafik olması halinde ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için Şoförler ve Minibüsçüler Odası ile de görüşmeleri olduğunu söyledi. Battal, ayrıca ilk etapta kantin sıkıntısı yaşanmaması için portatif ve prefabrik çözümler de düşündüklerini dile getirdi. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir