• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Fırat Çakıroğlu`nun katilinin cezası artırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi, Ege Üniversitesi (EÜ) öğrenciesi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun katili Nurullah Semo'nun cinayet suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onadı, PKK üyeliğinden sanığa verilen 15 yıl hapis cezasını kaldırarak, Semo'ya "Devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini kararlaştırdı.

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi'nde görülen duruşma kararında, "Semo hakkında her ne kadar yasa dışı PKK-KONGRA/GEL terör örgütüne üye olmamakla örgüt adına suç işlemek suçundan cezalandırılması talebiyle kamu davası açılmış ise de yapılan yargılama sonucunda sanığın eyleminin devletin bağımsızlığını zayıflatmaya veya birliğini bozmaya veya devletin egemenliği altındaki topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya yönelik vahim eylem niteliğinde olduğu anlaşıldığından, eylemine uyan 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 302/1. maddesi (Devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak) gereğince suçun işleniş şekli, ortaya çıkan tehlikenin büyüklüğü, sanığın suç kastının yoğunluğu ile suç sebep ve saikleri dikkate alınarak taktiren ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi." değerlendirmesinde bulundu. 

Olay 

Ege Üniversitesinde 20 Şubat 2015'te öğrenciler arasında çıkan kavgada, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu hayatını kaybetmiş, 7 kişi yaralanmıştı. Gözaltına alınan Sosyoloji Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Nurullah Semo tutuklanmış, 7 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir