• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Türkiye ve AB İklim Değişikliği Alanında İşbirliğini Güçlendiriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - İklim değişikliğinin etkileri tüm dünyada hissedilmekte ve bu etkilerin önümüzdeki yıllarda daha da artacağı öngörülmektedir. Artan sıcaklıklar, yağış düzenlerinin değişmesi, buzulların erimesi, deniz seviyesinin yükselmesi, sel ve kuraklık gibi aşırı hava olaylarının yaygınlaşması ekonomik kalkınma için risk teşkil etmektedir. Yaşanan bu değişimler insan hayatına ve refahına büyük ölçüde bağlı olan doğal hayata yönelik ciddi tehlike oluşturmaktadır.

İklim değişikliği ile mücadele, tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye ve AB için de en öncelikli konular arasında yer almakta ve bu bağlamda proaktif bir şekilde iklim ile enerji politikaları geliştirilerek uygulanmakta, ayrıca Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (BMİDÇS) kapsamında çalışmalar sürdürülmektedir.

Ortak hedef ve vizyonlara ulaşmak için işbirliğinin güçlendirilmesi kilit öneme sahiptir.

Karbon nötr olarak gerçekleştirilecek olan seminerde, AB-Türkiye arasında iklim işbirliği alanında ortaya çıkan fırsatlar, imkanlar ve zorluklar ele alınacaktır.

Seminer ayrıca, iklim alanındaki işbirliğimizi daha da pekiştirmeye yönelik adımların tespit edilmesi ve kararlaştırılması için bir fırsat sunacaktır.

Bu seminerin hedef gurubu arasında kamu kurumları, akademi dünyası, özel sektör, uluslararası kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ve diğer kurumlar yer almaktadır.

İklim değişikliği politikaları, uygulamaları, eylem planları, uluslararası müzakereler ve karbon piyasası gibi konular hakkında, AB Komisyonu İklim Direktörü ve Baş Müzakerecisi Artur Runge-Metzger, RENA uzmanları ile ülkemiz uzmanları teknik sunumlar yapacaklardır.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın ev sahipliğinde düzenlenecek seminere Avrupa Komisyonu İklim Eylem Komisyoneri Connie Hedegaard ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz katılacak. (Ayetullah Turgut - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir