• DOLAR 34.172
  • EURO 37.815
  • ALTIN 2922.474
  • ...
ABD`den Türkiye çıkışı! S-400 sistemlerini istemiyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Amerika Birleşik Devletleri NATO Temsilcisi Kay Bailey Hutchison ABD basınına yaptığı bir açıklamada, Rusya`nın Türkiye başta olmak üzere pek çok ülkeyi NATO`dan ayırmaya çalıştığını söyledi.

'TÜRKİYE'Yİ BİZDEN KOPARMAYA ÇALIŞIYOR'

Hutchison konuşmasında, “Rusya`nın Türkiye`yi NATO`dan koparmaya çalıştığını düşünüyorum. Onlar birçok müttefikimizi bizden almaya çalışıyor. Rusya, tarihin en güçlü ortaklığındaki istikrarı bozmak istiyor” ifadelerini kullandı. Rusya`nın çabalarının NATO ve Türkiye arasındaki güçlü bağı etkilemeyeceğini vurgulayan Hutchison, “Türkiye NATO`nun en güçlü üyelerinden biri, bizimle birlikte Afganistan`da çalışan önemli uluslardan biri, uzun yıllardır NATO üyesi. Onlarla çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

'S-400'Ü ALMALARINI KESİNLİKLE İSTEMİYORUZ'

Türkiye`nin Rusya`dan S-400 savunma sistemlerini almasını kesinlikle istemediklerini söyleyen temsilci, Türkiye ile bu konuda görüştüklerini belirterek, “Türkiye ile NATO`nun bu kadar güçlü bir ülkesi iken, ülkelerine Rusya`ya ait bir sistemi sokmamaları için her şekilde görüşüyoruz” diye konuştu. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir