• DOLAR 34.299
  • EURO 37.514
  • ALTIN 2908.005
  • ...
Hac Başvuruları Bugün Son Buluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Basın mensuplarıyla kahvaltılı bir toplantı gerçekleştiren Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, Hac başvurularının bugün son bulduğunu hatırlattı.

 

Çağlar, Hac kuraları ile ilgili olarak vatandaşlardan sorular geldiğini ifade ederek, "7 sene önce müracaat etmiş bir vatandaşla bu sene müracaat eden vatandaş arasında kurada isminin çıkması konusunda bir fark var mı? Var. Tabi ki. Diyanet de bunu düşündü. Bir tarafta daha önce kayıt yapanlara daha fazla şans, o şanssa kaç yıl önceden müracaat etmişse o yıl sayısı 5 ile çarpılıyor. O kadar kuraya katılıyor. Mesela 2007'de müracaat etmişse 6 sene oluyor. 6*5=30 şahsın ismi 30 sefer kuraya katılıyor. 2008de müracaat etmişse 25 kere ve bu şekilde bu sene müracaat eden 1 kere kuraya katılıyor. Bu diyanetin düşüncesidir. Daha önce ismini yazdıranlara biraz daha şans tanıdı adalet bu şekilde sağlanmaya çalışıldı" dedi.

 

Hacla ilgili olarak bir kotanın söz konusu olduğunu ve Suudi Arabistan'ın İslam ülkelerine nüfuslarının binde birine göre kota verdiğini belirten Çağlar, "Türkiye 75 milyonsa Türkiye'den 75 bin hacı gidecek. Fakat şunu da diyeyim Diyanet işleri Başkanlığının organizesi çok mükemmel olmasından dolayı Suudi Arabistan problem çıkardığından dolayı devamlı her sene Diyanet İşleri Başkanlığı ve şirketlerimizin de başarısı var. Bu başarıdan dolayı Diyanete her sene 20-30 bin kadar ek kontenjan veriyor" ifadelerini kullandı.

 

Çağlar, son olarak, Kâbe'de yapılan çalışmalar ve imkânların artırılması ile daha fazla hacı adayının gidebilmesini temenni ettiklerini söyledi. (Veysi Demir, Halid Coşkun - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir