• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Göçmen Sağlık Merkezi hizmete girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanlığı ve Avrupa Birliğince yürütülen proje kapsamında Mardin merkez Artuklu ve Kızıltepe ilçelerinden sonra Nusaybin'de de Bab-ı Şifa Göçmen Sağlık Merkezi açıldı.

Açılışa; Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Doktor Hidayet Bakaç, başkan yardımcıları Uzman Doktor Tuğba Çalışkan, Ahmet Doğan ve Nusaybin İlçe Sağlık Müdürü Doktor Mehmet Emin Ay katıldı.

Sağlık merkezi sabah saat 08.00 ile akşam 17.00 saatleri arasında Suriyeli vatandaşlara hizmet verecek.

Mardin İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Saffet Yavuz, Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye genelinde 17 ilde 87 Göçmen Sağlığı Merkezi ile Suriyelilere hizmet verdiğini hatırlattı.

Açılan bu merkezlerde, savaş ortamından kaçarak Mardin'e gelen göçmenlere kaliteli sağlık hizmeti verildiğini vurgulayan Yavuz, bu kapsamda açılan Bab-ı Şifa Göçmen Sağlığı Merkezinde çocuk hastalıkları, dâhiliye ve kadın doğum uzmanının da bulunduğu söyledi.

Yavuz, Suriyeli hastalara muayene ve reçete uygulamaları dışında enjeksiyon, pansuman, yeni doğan taraması, aile planlaması, gebe izlem ve çocuk aşılama gibi hizmetlerinde verileceğini belirti. (M. Salih Keskin - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir