• DOLAR 32.543
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2456.658
  • ...
"Yeni sistemde Başbağlar dosyası yeniden araştırılmalı ve failleri bulunmalıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbağlar şehitlerini anma programında konuşan HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Mehmet Emin Buran, Başbağlar Katliamının sanıklarının yargı önüne çıkarılmaması bu acıyı katmerleştirdiğini söyleyerek, bu dosyasının yeniden ele alınması gerektiği belirtti.

Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde PKK tarafından katledilen köylüler, katliamın 25'inci yılında düzenlenen programla anıldı. Programa HÜDA PAR GİK Üyesi ve Ergani İlçe Başkanı Mehmet Emin Buran ve beraberindeki heyet te katıldı.

Bazı acıların tarifinin imkansız olduğunu söyleyen Buran, "Bugün 5 Temmuz'da eşine az rastlanan bir katliamın yıldönümü. Bu münasebetle bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bazı acılar var ki tarifi imkânsızdır. Kelimeler onu tarif etmeye kifayet etmez. 22 kişinin camiden alınması, 6 kişinin tarladan evine dönerken alınması, 5 kişinin ise diri diri evi ile birlikte yakılması. 33 can, 33 Şehit." ifadelerini kullandı.

Adaletin tecelli etmemesi ve faillerin yakalanmaması bu acıyı daha da katmerleştirdiğini söyleyen Buran, "Aradan 25 yıl geçmesine rağmen acılar taptaze ve kapanmamış büyük bir yara. Belki adaletin tecelli etmemesi, katillerin yargı ününe çıkarılmaması acıları katmerlendirmiş, yarayı daha da derin etmiştir. Yeni sistemde Başbağlar dosyasının tozlu raflardan indirilerek yeni araştırma ile faillerin adalete teslim edilmesi partimizin temennisidir. Bizim inancımızda olaylar dünya ile sınırlı değildir. İşin ahiret boyutu da vardır. Bu dünyada adalet tecelli etmese de Adl-i İlahi'de, Mahkeme-i Kübra'da mutlak adalet tecelli edecektir. Failler, yataklık edenler ve ihmal edenler hak ettikleri cezayı bulacaklardır." şeklinde konuştu.

Konuşmanın sonunda şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabrı cemil dileyen Buran, daha sonra şehitlerin kabirlerini ziyaret ederek ruhlarına Fatiha okudu. (Ramazan Casuk-İLKHA) 







Bu haberler de ilginizi çekebilir