• DOLAR 34.2
  • EURO 37.511
  • ALTIN 2885.68
  • ...
Kutlu Doğum Siyer  Sınavına Valilik Engeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - Muş`ta yaptığı faaliyetlerle halkın büyük teveccühünü kazanan Muş Selam Der`in kimi faaliyetlerinin yasaklanmasından sonra Peygamber Sevdalıları Platformunun Kutlu doğum etkinlikleri çerçevesinde Muşta düzenleyeceği siyer yarışması Valilik engeline takıldı.
 
Muş merkezde düzenlenecek olan Kutlu Doğum Siyer Sınavı için okul verilmemesinden dolayı çok sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Platform yetkilileri, bu defa Korkut ve Hasköy Kaymakamlıklarından gelen haberle sarsıldı.
 
Korkut ve Hasköy Kaymakamlıklarından sınavların okullarda yapılması için izin alan platform yetkililerine sınava bir gün kala, "Kutlu Doğum Siyer Sınavını okullarda yapamayacakları` bildirildi.
 
Muş Valiliği ile Korkut ve Hasköy Kaymakamlıklarının aldığı kararlara tepki gösteren platform yetkilileri, "Bizim çalışmalarımız ortada. Bizler Allah rızasını gözetmekten başka Muhammedi (sav) sevdayı anlatmaktan ve yaşamaktan başka bir gaye gütmüyoruz.
 
Bizim çalışmalarımızdan şu güne kadar hiç kimse veya kurum zarar görmemiştir. Aksine toplum çalışmalarımızı takdir etmiştir.
Birileri bizi ötekileştirmeye mi çalışıyor?" dedi.
 
Kutlu Doğum Siyer Sınavına Beklentilerin Çok Üstünde Rağbet Oldu
Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Derneklerden Selam Der tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Kutlu Doğum ayı münasebetiyle Peygamber Sevdalıları Platformunun 14.04.2012 tarihinde saat 10:00-12.00 de Türkiye geneli iki kategoride peygamberimiz Hz. Muhammed`in (s.a.v) hayatını konu alan Umre ödüllü siyer yarışması (yazılı sınav) düzenlemektedir. Biz de ilimizde bu platform adına bu sınavı yapma kararı aldık. Her tarafa duyuru yapıp kayıtları aldık. Kayıt yaptıran kişi sayısının 1500`ü bulması ve gittikçe artması nedeniyle ilimizde büyük salonlar olmadığı, üniversitede ara sınavlar olduğundan Milli Eğitimden herhangi bir okul istedik. Katılımın beklediğimizden çok fazla olmasından dolayı başka bir seçeneğimiz yoktu. Milli Eğitim Müdürlüğü bu talebimizi uygun görmesine rağmen Valilik engel çıkardı. Bu nedenle konuyla ilgili dört defa görüşmemize rağmen her seferinde bizden yeni şeyler istendi. Prosedürü yerine getirdiğimiz halde 15 gün boyunca bizi götürüp getirdiler. Sınava birkaç gün kala da bu izni vermeyeceklerini bize bildirdiler."
 
Sınava Bir Gün Kala Okullar İçin Verilen İzin, Geri Alındı
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Korkut ve Hasköy ilçelerinde ise haftalar önce Milli Eğitimden okul istedik bize okul tahsis ettiler. Hasköy`de Alparslan ilköğretim okulu, Korkut`ta ise 75.YY. İlköğretim Okulu`nu KDSS(Kutlu Doğum Siyer Sınavı) için tahsis ettiler. Maalesef sınava bir gün kala her iki ilçede de kaymakam vekilleri olarak görev yapan vali yardımcısı Mehmet Özer`in Milli Eğitim Müdürlerini arayıp okulların verilmemesini, istediğini öğrendik. Aynı Vali Yardımcısı daha önce `Ustad Bediüzzaman Said Nursiyi` anma etkinliğini de yasaklamıştı. Gerekirse bu sınavı dışarıda da yaparız."(İnan Sur -İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir