• DOLAR 34.216
  • EURO 37.542
  • ALTIN 2875.645
  • ...
Liseliler Okulda Namaz Kılabilmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fatih Medreseleri`nin organize ettiği Umre ziyaretinde Genel Başkan Masum Bayraktar`ın her gün yaptırdığı toplu tavaflar devam ediyor.

Bayraktar, toplu tavafların ardından sohbet salonunda yaptığı konuşmada “İçinde bulunduğumuz kutlu doğum günlerinde Allah`a ve Resulüne misafir olmak çok güzel ve istisnai bir durumdur. Çok başarılı bir Umre geçiriyoruz, Elhamdülillah. Bu güzelliklere katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Mevla Teala burada elde ettiğimiz güzellikleri Türkiye`de de muhafaza etmeyi cümlemize nasip eylesin” dedi.

Masum Bayraktar her türlü milletin bulunduğu Kabe-i Muazzama`da bir çok farklı ülkelerden insanlarla görüşmeler yaptığını kaydederek şunları söyledi: “Millet olarak sıradışı günler yaşıyoruz. Birkaç yıldır devam eden sözde Arap baharı adı altında İslam ülkelerini kuklalaştırma projesi ve komşularıyla sıfır sorun politikası uygulamak isteyen ülkemizin sorunların tam ortasında kalması ki inşallah Türkiye`miz tüm bu sorunların üstesinden gelecek güçtedir. Mevla Teala bu ülkedeki zulme uğrayan kardeşlerimizin yardımcısı olsun.”

LİSELERDE NAMAZ KILMA İMKÂNININ SAĞLANMASI

Fatih Medreseleri Başkanı Masum Bayraktar ayrıca “Lise çağındaki akıl baliğ olan evlatlarımız okullarda namaz kılabilme imkanından mahrum edilmemelidir. Kendi ellerimizle çocuklarımızı namazsız yetiştiriyoruz. O yüzden bu konunun bir an önce çözüme kavuşturulması ve farklı bahanelere sığınılmamasını istiyoruz” dedi.

 

BUNDAN DAHA DOĞAL NE OLABİLİR

Bayraktar şöyle devam etti: “Okullarda Kur`an-ı Kerim`in seçmeli ders olarak okutulması, Peygamber Efendimizin hayatının seçmeli ders olarak öğretilmesi ne kadar geç kalındıysa da o kadar da önemli bir durumdur. Çünkü nüfusunun yüzde 99`unun Müslüman olan bir milletin Kur`an-ı ve Peygamberini öğrenmesinden daha doğal ne olabilir. Bu uygulamanın yani Avrupa`nın birçok ülkesinde Hıristiyanlığın din olarak öğretilmesinden rahatsız olmayanlar Türkiye`deki bu uygulamaya tepki gösterebiliyor. Bu eleştirilere itibar etmemek lazımdır.”

OSMANLI 600 SENE KUR`AN`LA YÖNETİLMEDİ Mİ?

“Yapılmak istenen yeni Anayasadan bazılarının hoşnut olmaması ve engel çıkartmaya çalışması ve son derece uzlaşmaz edalarıyla milleti huzursuzluğa sevk edecek tutumda olmalarının altında yeni Anayasa tarafından önü açılacak Kur`an ve din eğitiminin birinci sebep olması yatmaktadır. Halbuki dinden bu ülkeye zarar değil her zaman fayda gelmiştir ve gelecektir. Osmanlı 600 sene Kur`an ile yönetilmedi mi?

Bu haberler de ilginizi çekebilir