• DOLAR 32.47
  • EURO 34.707
  • ALTIN 2435.082
  • ...
Berna Laçin`e "Dini değerleri aşağılama" suçundan soruşturma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Berna Laçin adlı sanatçının, twitter üzerinden yaptığı paylaşımlar üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı "Halkın Dini Değerlerini Aşağılama" suçundan soruşturma başlattı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar imzasıyla yapılan açıklamada, "Berna Laçin adlı sanatçının "@bemalacin35" adlı Twitter hesabından 03 Temmuz 2018 günü saat 13.00 civarında halkın dini değerlerini aşağılayıcı mahiyette yazı yayınladığının ve bu yazıya karşılık muhtelif sosyal medya sitelerinde yoğun tepkiler oluştuğunun tespiti üzerine 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 160. maddesi uyarınca işin gerçeğini araştırmak üzere adı geçen hakkında Halkın Dini Değerlerini Aşağılama suçundan soruşturma başlatılmıştır." denildi.

Laçin, Ankara'nın Polatlı ilçesinde 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara ile Ağrı'da 4 yaşındaik Leyla Aydemir'in ölü olarak bulunmasına ilişkin Twitter hebası üzerinden "#idam çözüm olsaydı Medine toprakları tecavüzde rekor kırmazdı! Konuşturmayın şimdi beni! Bırakın artık bilim insanları, nörologlar, psikiyatrlar, psikologlar,toplum bilimciler, hukukçular el birliği verip çare üretsin. Devlet, tribün sesleriyle toplum inşaa etmez!" ifadelerini sarf etmişti.

Sosyal medya kullanıcıları büyük tepki gösterdi

Laçin'in bu sözlerine birçok sosyal medya kullanıcısı büyük tepki göstermiş, Laçin'in kayıp çocuk vakaları üzerinden İslam'a saldırdığına işaret etmişti.

Milat Gazetesi yazarı Ahmet Ay, Laçin'in bu açıklamaları üzerine "Berna Laçin Vak'ası:Laçin, en çok tecavüz ve tacizin yaşandığı ülke ve şehirlerin Amerika ve diğer batı ülke ve şehirleri olduğunu biliyor. Laçin, Medine'de tacavüz cezasının ne olduğunu da biliyor. Laçin, Medine'yi diline dolamasının Müslüman'a kin olduğunu da biz biliyoruz." ifadeleriyle tepki göstermişti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir