• DOLAR 32.579
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2457.094
  • ...
Köylüler yol sorunlarına çözüm bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Köy yolunun köstebek yuvasına döndüğünü ve ulaşım hususunda büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten Balpınar köyü sakinleri, yetkililere seslenerek köy yolunun yapılması talebinde bulundular.

Köy yollarının şimdiye kadar asfalt yüzü görmediğini belirten köylüler, heyelanın meydana geldiği bazı bölgelerde köy yolunun bütünüyle kapandığını ifade ettiler.

Köyün toprak yolunda zaman zaman Bingöl Valiliği İl Özel İdaresi tarafından reglaj çalışması yapıldığını belirten köylüler, "Reglaj çalışması değil, sıcak asfalt yapılmasını istiyoruz." dediler.

"Köyümüzdeki yol sorunu merkezde su sorununa neden oluyor"

Köy yolunda sık sık heyelan yaşandığını ve yollarının kapandığını söyleyen köy sakinlerinden İbrahim Bucuka, "Şehir merkezinin su ihtiyacını karşılayan 2 ana hat köyümüzden geçiyor. Özellikle kış aylarında meydana gelen çığ ve heyelanlar nedeniyle bu hatlar arızalanıyor. Belediye ekipleri, arızalanan hatları onarmak için bazen 3 günde ancak bu hatlara ulaşabiliyor. Bu süre zarfında şehre su verilemiyor. Hâlbuki bu yollarda heyelan ve çığ için gerekli önlemler alınıp, yolumuz asfaltlansa hem köyümüzün yolları yapılmış olur hem de bu tür durumlarda belediye ekiplerinin işi kolaylaşır. Yani yol sorunu sadece bizleri mağdur etmiyor." dedi.

"Biz bu hizmete layık değil miyiz?"

İl Özel İdaresinin söz konusu yollara sahip çıkması gerektiğini aktaran Bucuka," Yıl 2018 fakat hala yolumuz yapılmamış. İl Özel İdaresi, köyümüze gelen yolda 10 gün önce bir çalışma yapıp toprak yolu düzeltti. Biz toprak yolun, düzeltildikten sonra ayrıca asfaltlanmasını istiyoruz. Bu yol, var olduğundan beri asfalt yüzü görmedi. Yolumuz asfaltlanmazsa yazın tozdan, kışın da çamurdan aynı eziyeti ve zahmeti çekeceğiz. Köyümüzün iç yolları da çok bozuk. Köy içi yollarımızın da en azından kilitli parke ile döşenmesini istiyoruz. Biz bu hizmete layık değil miyiz?" diyerek tepkisini dile getirdi.

Ayrıca köy sakinlerinin hava şartları ve yaşadıkları yol sorunu nedeniyle kış aylarında şehir merkezine indikleri öğrenildi.  (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir