• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Ruhani`den ABD`ye petrol resti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsviçre'de temaslarda bulunan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkede ikamet eden İranlılarla bir araya geldi.

Yurt dışında yaşayan İran vatandaşlarının İran'ın kültür ve ahlakının temsilcileri olduğunu belirten Ruhani, "Eğer aramıza mesafe düşerse düşman daha çok komplolar düzenler." dedi ve  görevlerinin, İran milletinin daha çok refahı ve gelişmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Nükleer anlaşmanın İran ve dünyanın yararı temel alınarak imzalandığını ifade eden Ruhani, "İran'ın mantığı değişmemiştir, İran milletine baskı uygulamayı hedefleyen, mantık yoksunu bir taraf nükleer anlaşmadan ayrılmıştır." ifadesini kullandı.

Ruhani, "Amerika'nın ambargodan hedefi halkın hayatına baskı uygulamaktır. Onlar İran devletine baskı uygulamayı söylüyorlar fakat ilaçlara ambargo uygulayarak kime baskı uygulanacaktır? Amerika, İran'ın petrol ihracatını tamamen durdurmak istiyor, onlar bunun anlamını bilmiyorlar, İran petrolü ihraç edilmesin, bölge petrolü ihraç edilsin bunun hiçbir anlamı yok. Bunu yapabilirseniz yapın ve sonuçlarını da görün." diye konuştu.

İran'a ekonomik baskının, İran milletine baskı olacağını ifade eden Ruhani, "Bankacılık, sigorta ve petrol ihracatı yönünde baskının anlamı İran milletinin gelişmesi ve refahı önünde baskılar ve komplolar uygulamaktır." diye belirtti.

İran milletinin yabancı baskılar karşısında hiçbir zaman diz çökmediğini bundan sonra da diz çökmeyeceğini ifade eden Ruhani, "Amerika 30 sene önce İran yolcu uçağını düşürmedi mi? 30 sene önce İran petrol platformuna saldırmadı mı? İran yük gemisini işgal etmedi mi? Bu cinayetlerle İran milletini teslim edemediler." ifadelerini kullandı.

İran'ın yurt dışı temsilciliklerinin vatandaşların hizmetinde olmaları gerektiğini ifade eden Ruhani, İran halkı üzerindeki baskının geçici olduğunu, tüm İran halkının yan yana durarak daha çok çaba sarf etmeleri gerektiğini ve bugün herkesin daha çok sorumluluk sahibi olduğunu söyledi.

Ruhani, İsviçre'nin nükleer anlaşmanın destekçisi olduğunu ve İran ile ekonomik ilişkilerini devam etmek istediklerini kaydetti.

Ruhani, İran'a karşı çıkanların birkaç ülkeden ibaret olduklarını ifade ederek ve bunların da dünya ülkelerinin tamamı tarafından mahkum edildiğini belirtti. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir