• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Uluslararası terörizm ve israil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Riyad Makaev - Doğruhaber/Analiz

Analizimize başlarken hemen şunu söyleyelim, israil bir terör devletidir. Uluslararası terörün yayılmasını sağlayan ve terörü yayan ilk israil olmuştur. Filistin`i işgal ederek uluslararası ve dinler arası terörü başlatan israil bugün kendi topraklarını savunan ve özgürlük savaşı veren Filistinlileri bir terörist olarak dünyaya kabul ettirmiştir. Sözde hak-hukuk savunanlar israilin en güçlü savunucuları olmuş.  II. Dünya Savaşı`ndan sonra ilk mülteci olarak Filistin topraklarına gelen Yahudiler kendilerine müsaade veren Filistinlilere karşı ilk terörü başlattılar. Bugün Filistinlilerin elinde kalan topraklar Yahudilerin elindeki topraklarla karşılaştırılamayacak kadar az. İsrail her türlü terörü uygulayarak bu duruma geldiler. Arap dünyası ilk dönemde israil devleti tanımadılar ama bugün Suudi Arabistan bile israili resmen tanımış oldu. Arap dünyasıyla israili karşılaştırırsak, israil denizdeki bir tekne gibidir. Fakat, Allah`ın sözü tecelli etmiş ve buna karşı hiç kimse duramaz. Tüm suçu Yahudilere atmak da çok doğru olmaz diye düşünüyorum. Yunus sûresinde Allah (C.C.) şöyle buyurur: “Akıllarını güzelce kullanmayanları Allah pislik içinde bırakır.” Bugün geldiğimiz noktaya bakarsak, israil aklını kullanarak kabul etmesek de bir devlet kurdu. Bir de bu devleti İslam dünyasının tam merkezinde kurmuş oldular. İran İslam devrimi lideri olan İmam Humeyni şunu demişti, Müslümanlar hep birlikte israile doğru tükürse israil diye bir şey kalmaz.

Bugün beş-altı milyon olan israil terör devleti dört yüz milyon olan Arap dünyasını kıskaca almış. Bu inanılır bir şey değil. İsrailin kuruluşundan bu yana Ortadoğu`da terör bitmek bilmiyor. Yetmiş yıl boyunca hiç yorulmadan Ortadoğu`yu karıştıran tek devlet israil. Bugün bazı medya “İsrail`den Ortadoğu`yu karıştıracak hamle” diye manşetler atınca sinirlenmemek mümkün değil. İsrail 70 yıl Ortadoğu`yu ve dünyayı karıştırıyor, sizin haberiniz yok mu?

Şimdi gelelim bugünki hadiselere… İsrail, bugüne kadar Suriye sınırındaki birliklerine takviye kuvvetler göndermemişti. Bugün böyle bir karar vermesi manidardır. İsrail bununla yetinmeyecek bundan sonra daha farklı olaylar göreceğiz. Mısır`da ve Filistin`de zorbalığa ve katliamlara karşı birbirlerini sürekli destekleyen cuntacı Sisi ve terörist Netanyahu yönetimi uzun zaman sonra ilk kez menfaat söz konusu olunca bugünlerde karşı karşıya gelmiş oldu. İsrail terör estirmeye devam ediyor. Gazze`de katliamlara devam eden israil yönetimi İran`ı bölmek için kollarını sıvamış durumda. Suriye savaşına müdahale etmeyeceğim diyen israil yavaşça müdahale için hazırlık yapıyor.

İsrail durdurulmaz ise dünyayı felakete sürükler. Dünyada en radikal dinciler ve en büyük terör örgütü israildir. Bu terör örgütünün elinde modern silahlar ve akıl almaz imkanlar var. Bu terör devletine karşı Batı asla kalkmaz. Tek çare İslam dünyasıdır. Onun için birleşme ve israile dur deme zamanı gelmiştir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir