• DOLAR 34.262
  • EURO 37.629
  • ALTIN 2912.94
  • ...
Erdoğan, NATO`dan Yardım İstedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye`den Türkiye sınırlarını ihlal eden silahlı saldırılar üzerine NATO`nun bu konuda atması gerektiğini ifade etti. Erdoğan, üyelerinden herhangi birinin sınırına saldırı olduğu zaman devreye girmek zorunda olan NATO`nun şimdi de görevini yapması gerektiğini belirtti.

Erdoğan, dün konuyla ilgili yaptığı açıklama şunları söyledi: "Olay yanıbaşımızda olduğu için bizim başımıza patlaması ihtimali kuvvetli. Türkiye’nin opsiyonları nelerdir? Opsiyonlar çok. Sınır ihlallerine karşı uluslararası hukuktan doğan hakları olan bir ülke var. Sınırın ihlali sebebiyle alacağı tavır karşısında yapacakları şey ortadadır. BM bunu da açıkladı. ‘Sınır ihlali var’ dedi. BM’deki oylamada daha önce Suriyeye yaptırım isteyenler olumlu çizgideler. Rusya ve Çin dışındakiler evet noktasındalar. Pozisyonları bizle örtüşüyor. Ayrıca NATO’nun Türkiye sınırlarıyla ilgili görevleri var."

Suriye`yi, iki gün üst üste yaşanan sınır ihlali konusunda bir kez daha uyaran Başbakan, "Başka ülkelerin tavrı bizi enterese etmez. O ülkeler sınır ihlali konusunda ne tepki veriyorsa Türkiye de aynısını yapar." dedi. Ardından NATO`nun "herhangi bir üyeye yapılan saldırıyı bütün üye ülkelere yapılmış" sayan 5. maddesini hatırlatarak uluslararası camiaya seslendi: "NATO`nun Türkiye`nin sınırlarını koruma görevi var. Beşinci maddeye göre. Tarafımıza gelen yaralılardan ölenlerin sayısı 4`e çıktı. Suriye tarafındaki ölü rakamı 10 bine yaklaştı. Durumlar içler acısı... Kentlerin harap edilmesi, insanların acımasızca öldürülmesi, annelerin gözlerinin önünde... Birleşmiş Milletler, bunu takip etmeyecek de neyi takip edecek? BM toplanıp kararını almalı. İstanbul`da bir araya gelen kurum ve kuruluşlar, baskı yapıp kararı aldırmak zorundadır."
 

Dünya Bülteni

Bu haberler de ilginizi çekebilir