• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yüzyılın İhaneti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Abuzer Atasoy / DOĞRUHABER

ABD Başkanı Donald Trump`ın, Filistin`de “Yüzyılın anlaşması” adında yeni bir proje hazırlığı yaptığı öğrenildi. Trump'ın, "nihai anlaşma" diye nitelediği ve bölgedeki kukla rejimlerin de destek verdiği şeytani planın yakın zamanda açıklanması bekleniyor.

Şeytani projenin detayları bilinmese de dört ana başlıktan oluştuğu öne sürülüyor. Buna göre; Kudüs`ün tamamı Siyonist rejimin başkenti olacak, Gazze`de yönetim darbeci Mısır rejiminin eline geçecek, Filistinlilerin topraklarına dönmesine izin verilmeyecek ve işgalcilerin Batı Şeria`da yaptığı konutlar yıkılmayacak.

‘ÖNCEKİ ABD BAŞKANLARI DA BENZER PROJELER ÜRETMİŞTİ`

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Filistinli akademisyen Muin Naim, bu tür projelerin yeni olmadığını, daha önceki ABD başkanlarının da farklı projelerle ortaya çıktığını hatırlattı. ABD başkanlarının, bu projeleri ilk başkanlık dönemlerinde sunduklarını belirten Naim, “Başkanlığı kazanmak için böyle sözler vermek zorundalar. İsrail`in hizmetinde olacağı sözünü vermeyen hiç kimse, Amerikan başkanı olamaz.” dedi.

Naim, Trump`ın çevresindeki kişilerin Evangelist düşünceye sahip olduklarının da altını çizerek, “Bunların inancına göre Hazreti İsa`nın yeniden gelmesi için Filistin`de Yahudi bir devletin kurulması şarttır. Bu yüzden Filistin`in yok olması ve yerine Yahudi bir devletin kurulmasına ihtiyaç duyuyorlar. O yüzden hem siyasi olarak hem de dini kanaatlerine göre bunu yapmak zorundalar.” diye konuştu.

“MÜSLÜMANLAR DİK BİR DURUŞ GÖSTERİRSE, KARAR UYGULANAMAZ”

Filistin aleyhine alınan bu tür kararların uygulanmasına Filistin halkının şu ana dek fırsat vermediğini belirten Naim, “İslam âleminde bu kararlar sanki olacakmış gibi haşa Allah`ın emriymiş gibi, kabullenme duygusu yayılıyor. Bu karar karşısında başta Filistinliler olmak üzere tüm Müslümanlar dik bir duruş gösterirlerse, emin olun o karar uygulanamaz.” Açıklamasında bulundu.

Filistin halkının 1996 yılında da benzer bir kararla karşı karşıya kaldığını ancak halkın direnişiyle kararın engellendiğini hatırlatan Naim, bu defa farklı olarak birçok Arap rejiminin bu kararı desteklediğini bildirdi. ABD ve Siyonistlerin desteğiyle ayakta duran bu rejimlerin bu karara destek vermesinin bir şeyi değiştirmeyeceğini vurgulayan Naim, “Filistin halkı kabul etmediği sürece bu kararlar uygulanamaz. Ondan dolayı farkındaysanız bugün Filistin halkının Gazze`deki gücü ve direnişi hedef alınmaktadır.” dedi.

“KUDÜS KAYBEDERSE, HERKES KAYBEDER”

Son olarak, Türkiye`de halkın desteklediği bir yönetimin hükmettiğini belirten Naim, Türkiye`ye, Filistin`e destek vermesi için çağrıda bulunarak, “Bunun zor olduğunu bilerek söylüyorum. Buna destek vermek, sadece Kudüs`ün değil; Kahire`nin de, Amman`ın da, Şam`ın da, Mekke`nin de, Medine`nin de, İstanbul`un da geleceğini korumaktır. Allah korusun bugün Kudüs kaybederse, herkes kaybedecektir.” uyarısında bulundu.

İşte Trump yönetiminin hazırladığı ve bölgedeki bazı Arap rejimlerinin desteklediği kararın ana başlıkları;

“KUDÜS'ÜN TAMAMI İSRAİL'İN BAŞKENTİ OLACAK”

"Yüzyılın Anlaşması" planında, bugün Doğu ve Batı Kudüs olarak ikiye ayrılan şehrin tamamının "İsrail'in başkenti" olarak kalması hedefleniyor. Plana göre, kurulacak Filistin devletine Doğu Kudüs ile işgal altındaki Batı Şeria arasında yer alan kenar mahallelerde yeni bir başkent inşa edilecek.

ABD yönetimi, Filistin devletinin yeni başkentinin inşa edilmesi için 40 milyar dolarlık bir yardım toplamayı düşünüyor.

"GAZZE'DE BAĞIMSIZ BİR BAŞKA DEVLET KURULACAK"

İddialara göre şu anda abluka altında olan Gazze'ye özel bir statü verilerek bağımsız bir devlet kurulacak ve buranın güvenliği, darbeci General Sisi`nin yönetiminde bulunan Mısır'a devredilecek.

Batı Şeria ve Gazze'de kurulması hedeflenen iki ayrı Filistin devletinin toprakları ise Filistin topraklarının sadece yüzde 11'ine tekabül ediyor.

"FİLİSTİNLİLERİN GERİ DÖNÜŞÜNE İZİN VERİLMEYECEK"

Siyonist işgal yönetimi, kuruluşundan bu yana milyonlarca Filistinliyi zorla topraklarından çıkardı. Bugün itibarıyla 6 milyon Filistinli, evlerini terk etmiş bulunuyor. Filistinliler uzun yıllardır topraklarına dönmek için mücadele ediyor.

Yine basında yer alan iddialara göre, planda Filistinli mültecilerin evlerine dönmesine izin verilmeyeceği belirtiliyor.

Bu nedenle Filistinliler, Trump'ın "Yüzyılın Anlaşması" dediği bu planı 5,9 milyon mültecinin geri dönüşünü sağlamak yerine İsrail işgalini meşrulaştırma çabası olarak görüyor.

"SİYONİST YERLEŞİMLER BOŞALTILMAYACAK"

Siyonist rejim, 1967'deki Altı Gün Savaşı'nın ardından işgal ettiği Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da yüzlerce yasa dışı yerleşim birimi inşa etti. Bugün itibarıyla Batı Şeria'da 131, Doğu Kudüs'te 10, Batı Şeria'nın tepelerindeki bölgelerde ise 116 yasa dışı yerleşim birimi olduğu ifade ediliyor.

"Yüzyılın İhaneti" olarak görülen projeye göre, Batı Şeria'daki bu yasa dışı yerlerin büyük bir bölümü varlığını sürdürmeye devam edecek.

Ayrıca kurulacak Filistin devletinin Batı Şeria'daki toprakların yalnızca yarısına yakınını elinde tutması ve sınırlarının işgal güçleri tarafından kontrol edilmesi hedefleniyor.

ABBAS, PROJEYİ “YÜZYILIN ŞAMARI” OLARAK NİTELENDİRİYOR

Projenin, Trump'ın Filistinlilere Siyonist rejimin çıkarlarını korumak ve işgali meşrulaştırmaktan başka bir şey önermediği aşikar. Bu nedenle projenin zaman kaybından başka bir şey olmadığını dile getiren Filistinli yetkililer, plana karşı çıkıyor.

"Yüzyılın Anlaşması" planını "yüzyılın şamarı" olarak niteleyen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, planla ilgili ABD'li yetkililerle görüşmeye yanaşmıyor.

Abbas, ocak ayında Ortadoğu turuna çıkan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve planı görüşmek üzere geçen hafta Ürdün, Suudi Arabistan, Mısır, Katar ve Siyonist rejimi ziyaret eden Trump'ın damadı Jared Kushner ile görüşmeyi kabul etmedi.

İşgal topraklarını ziyareti sırasında Al Quds'e açıklama yapan Kushner ise Filistin yönetimi katkı sunsa da sunmasa da ABD'nin "Yüzyılın Anlaşması" planının yakında kamuoyuna açıklanacağını dile getirdi.

DÖRT ARAP ÜLKESİNİN PLANI DESTEKLEDİĞİ İDDİA EDİLİYOR

Filistin tarafının planı görüşmeye yanaşmaması ABD yönetimini zora sokuyor. Washington yönetimi bölge ülkelerinin desteğini arkasına alarak Filistin yönetimi üzerinde baskı kurmaya çalışıyor.

Bu kapsamda Trump'ın damadının geçen hafta Ürdün, Suudi Arabistan, Mısır ve Katar'a yaptığı ziyaretler oldukça önem arz ediyor. Görüşmelerin sonuçlarına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmasa da basında ABD yönetiminin istediğini aldığı ileri sürülüyor.

İşgal rejimine bağlı Hayom gazetesinde yer alan haberde ise Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır ve Ürdün'ün "Yüzyılın Anlaşması" planına destek verdiği iddia edildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir