• DOLAR 32.507
  • EURO 34.901
  • ALTIN 2452.139
  • ...
"Çocukların heyecanı bizleri de sardı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından bu yıl ilk defa Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) düzenleniyor.

YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT), saat 10.15 itibariyle başladı. Öğrenciler sınav binalarında ter dökerken, aileleri de dışarıda kendilerini bekleyerek, bu heyecana ortak oluyorlar.

Okul bahçelerinde bekleyen anneler, çocuklarının başarılı bir sınav geçirmeleri için yanlarında getirdikleri Kur'an-ı Kerim'i okuyup dua ettiler.

Okul bahçesinde çocuğunun sınavdan çıkmasını bekleyen velilerden Şükrü Korkmaz, "Bizler de herkes gibi heyecanlıyız. Çocukların heyecanı bizleri de sarmış durumda. Sınavda çok yüksek güvenlik alınmış olması çocuklarda stresi biraz daha artırıyor. Bu da olumsuz bir yansıma yapıyor. Sürekli değişen sınav sistemi çocukların olumsuz etkilenmesine neden oluyor. Nasıl sorular çıkacak, ne ile karşılaşacağız? Tüm bunları tam olarak bilmiyoruz. Bundan dolayı çok fazla bir beklentimiz yoktur." dedi.

Geç kalan öğrenciler sınava alınmadı

Bazı öğrenciler, saat 10.00'dan sonra geldikleri için 15 dakika kuralına takılıp, sınava alınmadılar. Kimliği unutan Mehmet Arıcak isimli öğrenci, koşarak gidip gelmesine rağmen 2 dakika geç kalınca içeri alınmadı. Sınav giriş belgesini yırtarak çöpe atan Arıcak, "Hayırlısı olsun, yapacak bir şey yok." şeklinde duygularını dile getirdi. (Cemil Özdaş - İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir