• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Evde Sağlık Hizmeti, Sağlığı Eve Getiriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman Bölge Hastanesi Evde Sağlık Hizmet Birimi, hastaları evde tedavi ediyor. Evde Sağlık Hizmet Birimi hastanın ihtiyacı olan 2. basamak sağlık hizmetini evinde ve aile ortamında veriyor. Bir yılı aşkın bir süredir faaliyette bulunan Evde Sağlık Hizmeti, yaklaşık 600 hastaya hizmet verdi.

 

Evde Sağlık Hizmeti çalışmalarını yerinde denetleyen Batman Bölge Hastanesi Başhekimi Adnan Tuna ve Hastane Müdürü Bayram Demir, hastaları evlerinde ziyaret ederek, hizmetin kusursuz olması için incelemelerde bulunuyorlar.

 

Hangi İhtiyaçlara Cevap Oluyor?
Evde Sağlık Hizmetiyle ilgili açıklamada bulunan Başhekim Adnan Tuna, " Evde Sağlık Hizmet Birimi, tanı koymaktan ziyade tanı konmuş hastaların tedavisinin takibi, uygulanması ve gerekli durumlarda eğitim verilmesiyle ilgili hizmet sunmaktadır.

 

Herhangi bir nedenle yatağa bağımlı hale gelmiş olan hastalar, evlerinde ziyaret edilerek, ihtiyaçları olan sağlık hizmetinin belirlenmesinde, muayene, tetkik, tahlil, tedavi, bakım ve rehabilitasyonlarının evinde ve aile ortamında sağlanmasında,hastalara ve aile bireylerine sosyal ve psikolojik destek hizmetlerinin bir bütün olarak verilebilmesinde bu birim devreye girmektedir.

 

Hastalar Yalnız Değil
Evde sağlık hizmeti, hastanın ihtiyacı olan ilaç, alt bezi, havalı yatak, tekerlekli sandalye, heyet raporu çıkartılması hizmetlerinin yanı sıra idrar sondası, Nazogastrik sondanın değişimi, idrar ve kan tetkikleri, gerekli durumda uzman hekim konsültasyonu hizmetlerini de vermektedir.

 

Evde Sağlık Hizmet Biriminde bir doktor, bir fizyoterapist, bir sağlık memuru, iki hemşire, iki de şoför görev yapmaktadır. Evde sağlık hizmeti almak isteyen hasta veya yakınları başvurularını, 221 29 03 veya 444 38 33 numaralı telefonlara mesai saatleri içerisinde yapabilirler." şeklinde konuştu. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir