• DOLAR 32.673
  • EURO 35.202
  • ALTIN 2445.181
  • ...
Adıyamanlı öğrencilerin YKS kaygısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu hafta sonu bir yıl boyunca çalışmış oldukları sınava girecek olan öğrenciler gelecekleri ile ilgili sınav sistemlerinin sık sık değişmesinden rahatsızlık duyduklarını ifade ettiler.

Cumartesi ve Pazar günü sınava girecek olan öğrenciler, cumartesi günü Genel Yetenek Testi pazar günü ise Alan Yetenek Testi sınava girecekler. İlk sınavdan 150 puan alamayan öğrenciler ikinci sınav girseler dahi sınavları geçersiz olacak.

Zeliha İzci isimli öğrenci, "Her sene değişen sınav sistemi tabi ki herkesi etkiliyor. Ne olacak, nasıl olacak, zorlanacak mıyız? Nasıl sorular ile karşılaşacağız merak ediyoruz. Ama iyi olmasını temenni ediyorum. Konularımı tamamlamaya çalıştım. Son iki ayımı soru çözmeye ayırdım." ifadelerini kullandı.

Seydi Çalım isimli öğrenci ise değişen sınav sisteminin olumsuzluklar oluşturduğu ancak geçen yıl sınav tecrübesi kazandıkları için bu sene sınav kaygısını pek fazla taşımadıklarını söyledi.

"Sınav kaygısı her insan da olduğu gibi bizde de var."  diyen Mahmut Gazi Yitik de "Ama bu bizim için bir engel değildir. Değişen sınavı bizi pek engellemiyor. Çalışan insan her şartlar da yapar. Sınav stresinde azalma oldu. Daha çok çalışmamız lazım. Bir soru üzerinden dört beş konuyu görebiliyoruz. Hocalarımızın sayesinde bu engeli aşacağımıza inanıyoruz." dedi.

Sidar Dolaş, "Değişen sınav sistemi bizleri iyi etkilemiyor. Sınavlar erken zamanda oluyor. YGS ve LYS'nin öğrenciler için daha iyi olduğunu düşünüyorum. Havaların sıcak olması da bizi etkiliyor. Kaygılıyız." ifadelerini kullanırken Esma Üçal, "Sınav sistemi sürekli değiştiği için bizi olumsuz etkiliyor. Biz de belli bir çalışmayı rayına oturtamıyoruz. Sürekli aklımız karışıyor. Hangi konulara çalışacağız, bu sınavlar nasıl olacak karıştırıyoruz. Eğitimi bir rayına oturtamadılar." diye konuştu.

Musa Çitik isimli öğrenci ise ilk defa sınava gireceğinden dolayı değişen sistemin kendisini çok etkilemediğini dile getirdi. (Cemil Özdaş -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir