• DOLAR 32.448
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2439.979
  • ...
Ruhani`den "Direniş" çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran düşmanlarının ülkede ekonomik savaş yürüttüklerini, bu savaşında birlikte, el ele vererek, direnerek kazanılacağını söyledi.

Başkent Tahranda üst düzey icracı yöneticilere hitap eden Hasan Ruhani, düşmanların yürüttükleri savaşa karşı yapılması gerekenlere işaret ederek,  "Önümüzde üç seçenek var. Bunlardan ilk seçenek Amerika karşısında ona teslim olmaktır. Bu hiç mantıklı değil. Hiç bir vatanperver İranlı ABD karşısında, zalimin baskısı karşısında teslim olup zillete boyun eğmez. 81 milyon İranlı içinde bir kişi bile bunu kabul etmez. İran halkı boyun eğip teslim olmaz" diye konuştu.

Ruhani ikinci seçeneğin ise ABD karşısında direnmek olduğunu belirterek, "ikinci seçeneğimiz ABD karşısında direnmektir. Ama kendi içimizdeki kavgaları, ihtilafları sürdürmeden direnme. Birileri; 'Nükleer anlaşma iyiydi' diğeri; 'kötüydü' demeye başlarsa, birisi şöyleydi, birisi böyleydi... gibi tartışmaları sürdürürse bu iyi olmayacak ve bu tartışmaların zamanı değil artık. Bizim direnmemiz gerekli. İç tartışmaları bir kenara bırakma zamanı. Bazıları halkın bazı isteklerini bahane ederek sorunları büyütüyor. 'Döviz kuru şöyle yükseldi, altın şu kadar oldu' gibi iç tartışmaları körüklüyor. Başkalarına hakaret ediyor. Bunların yerine halka hizmet edelim." diye konuştu

Ruhani üçüncü seçenek olarak ise ABD karşısında teslim olmadan onurlarını koruyarak geçmişte yaptıkları gibi yumruklarını sıkarak zorbaların, baskıcıların anlayacağı dille onlara cevap vermek ve direnerek yaşamak olduğunu söyledi.

Ruhani, "Direnmek daha az bedelle, beklentilerimizi en aza çekerek mücadele etmektir." tespitinde bulundu. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir