• DOLAR 34.244
  • EURO 37.964
  • ALTIN 2927.328
  • ...
Şeyhimize Fatiha Okumak En Doğal Hakkımızdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Geçen yıl Diyarbakır Batıkent meydanında yaptığı kitlesel basın açıklamasıyla hakkında dava açılan Mustazaf-Der Diyarbakır Şubesi yöneticileri ve üyeleri hakkında Diyarbakır`ın Dicle ilçesine bağlı köylerden gelen Şeyh Said`in müritleri İLKHA`ya açıklamalarda bulundu.
 

Şeyh Said`in Davası İslam`dır
Şeyh Said`in davasının sadece İslam olduğunu belirten müritler, "Şeyh Said İslam davası için elinden ne gelmişse yapmıştır. Şeyhimize bir Fatiha okumak bizim doğal hakkımızdır. Bizler şeyhimizin müritleri olarak Şeyhimizin mezarının tespit edilmesini ve iade-i itibarının teslim etmesini istiyoruz. Bu konuda hükümetin üzerine düşen görevini yerine getirmelerini istiyoruz.

Bizler Batıkent meydanında yapılan kitlesel basın açıklamasını düzenleyenleri Şeyh Said Efendinin birer yaverleri, bu dinin mücahidleri olarak görüyoruz. Bundan dolayı biz bu yargılanan kardeşlerimize destek vermek amacıyla buraya geldik. Haklı taleplerimiz vardır. Bu talep Müslüman halkın talebidir ve bununda yetkililerce dikkate alınacağına inanıyoruz." şeklinde konuştular. (Emrullah Araz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir