• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan`dan bedelli askerlik açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Ataşehir ve Üsküdar mitinglerine katılarak halka hitap etti.

Ataşehir Kayışdağı Caddesi'nde düzenlenen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ataşehir'i kendilerinin ilçe yaptıklarını belirterek, vatandaşlardan yolsuzlukların hesabını sandıkta demokratik olarak sormalarını istedi.

Ataşehir'e merkezi hükûmet olarak 16 yılda, üç katrilyon harcadıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Marmaray'dan bugüne kadar acaba ne kadar yolcu geçti bilir misiniz? Söyleyeyim, 29 Ekim 2013'te açtık, o günden bugüne Marmaray'dan geçen yolcu sayısı 268 milyon. Ne kadar hayırlı bir hizmet olduğunu görüyor musunuz? Ama beyler şu gereksiz diyor. Niye? Ya onlar böyle bir şeyi yapamaz ki. Bizim uygulamalarımızın geçtiği yere bunların hayalleri bile ulaşamaz; aramızdaki fark bu." diye konuştu.

26 Ağustos 2016'da açılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden 69 milyon, 20 Aralık 2016'da açılan Avrasya Tüneli'nden 23 milyon, 30 Haziran 2016'da açılan Osmangazi Köprüsü'nden ise 13 milyon 384 bin araç geçtiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz Ataşehir'e dokuz farklı raylı sistem kazandırıyoruz. İlçemize günde 300 bin yolcumuza hizmet veren Kadıköy-Kartal Metro Hattı'nı kazandırdık mı? Toplamda 27,3 kilometre uzunluğa sahip Dudullu-Bostancı Metro Hattı'nın ve Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Hattı'nın yapımı şu anda devam ediyor. Toplamda 87 kilometre uzunluğa sahip Altunizade-Veysel Karani Metro Hattı'nın, Zeytinburnu-Kadıköy Hattı'nın, Sancaktepe-Hastane-Ataşehir-Türkiş Blokları Hattı'nın, Libadiye Caddesi Havaray Hattı'nın, Ataşehir Ümraniye Havaray Hattı'nın ve Kayışdağı Teleferik Hattı'nın proje çalışmaları sürüyor. İnşallah bunlarla beraber Ataşehir çok daha farklı bir güzelliğe sahip olacak" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitim alanında ise ders kitaplarını ücretsiz yaptıklarını, Hakkâri'den Iğdır'a üniversitesi olmayan şehir bırakmadıklarını belirterek, "Artık üniversiteyi biz Türkiye'nin dört bir yanında öğrencimizin ayağına götürdük. Bununla da kalmadık ve artık biz ilimde, irfanda bir yarışın içindeyiz." dedi.

Sözlerinin devamında Samandıra'da 3 bin 300 yatak kapasiteli dev bir şehir hastanesi yapacaklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Göztepe'deki hastaneyi de büyüteceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefet adaylarından birinin TİKA, AFAD gibi kurumlarla ilgili yorumlarına değinerek şunları söyledi: "Çıkmış TİKA mika diyor, AFAD... 'Bunların hepsini satacağım' diyor. Hatta MİT'i de satacakmış. Ya dünyada devletlerin en önemli yapılanmadaki kurumu istihbarattır. Şimdi istihbaratı satacağım diyenden cumhurbaşkanı olur mu ya? Bu ne zavallılıktır ya, bundan devlet yöneticisi mi olur? Tarihinden al bugüne ve bizim bile tarihimizde en güçlü yanımız istihbarat olmuştur. İstihbaratı olmayan bir ülke bitiktir ve sen istihbaratı satacağım diyorsun."

"Şimdi Irak'tayız, Kandil'deyiz, gerekirse Sincar'da olacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Kandil operasyonuna da değinerek, "İHA'lar koordinatları veriyor, F-16'larımız da onların üzerine biniyor. Şimdi Kandil'e indik 20 uçakla, 10 noktayı vurduk, depolar-mepolar vuruldu. Şimdi ikinci bir adım daha attık, orada da terör örgütünün ileri gelenleri toplantı hâlindeydi. İHA'lar bunları tespit etti, SİHA'lar tespit etti, hemen sinyal verildi, 35 tane terörist orada etkisiz hâle getirildi ve bunlar lider kadro. Afrin'de 4 bin 600'ü aşkın teröristi etkisiz hâle getirdik. Cerablus'ta 3 bini aşkın DEAŞ'lıyı etkisiz hâle getirdik. Şimdi Irak'tayız, Kandil'deyiz, gerekirse Sincar'da olacağız. Ülkemizi rahatsız eden kim olursa olsun hiç dinlemeyiz vururuz" dedi.

"İmar barışına müracaat edenlerin sayısı 1 milyonu aştı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, imar barışı ile ilgili de değerlendirmelerde bulunarak şunları kaydetti: "Ataşehir, Esatpaşa, Fetih, Örnek, İçerenköy, Küçükbakkalköy, evet, imar sorununu çözüyoruz. Ama geç kalmayın ha, müracaatları bir önce hemen yapın. Biliyorsunuz e-imar, buradan müracaatı yapabiliyorsunuz, illa gitmek şart değil. Ve bununla birlikte, şu an itibarıyla imar barışına müracaat edenlerin sayısı nereye çıktı biliyor musunuz? Bir milyonu aştı. Bu sorunu bugüne kadar kimse çözdü mü? Şimdi biz çözüyoruz, biz sizin için varız. Size efendi olmaya değil, hizmetkâr olmaya geldik."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ataşehir mitinginin ardından Üsküdar mitingine katılarak Sahil Yolu Caddesi'nde halka hitap etti.

Konuşmasında, Üsküdar'ın Marmaray'ın merkezi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıldığından bu güne kadar 268 milyon yolcu taşındığını söyledi. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli ve Osmangazi Köprüsü'nün vatandaşlar tarafından kullanıldığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ulaşımda, sağlıkta, eğitimde tarihî adımlar attıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 yılda 20 bin kilometre yol yaptıklarını belirterek, "Dağları deldik, Ferhat olduk. Şirin'e ulaşmak için dağları deldik. Dün Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep'teydim. 'Amanosları da deleceğiz' dedim. Amanosları delerek teröristlerin inlerine gireceğiz. Girdik mi? Girdik. Giriyor muyuz? Giriyoruz." şeklinde konuştu.

Bedelli askerlik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda bedelli askerlikle ilgili olarak 24 Haziran'dan gerekli çalışmayı yapacaklarını söyleyerek, "Genelkurmay Başkanımı çağıracağım, Millî Savunma Bakanımı çağıracağım, onlarla beraber oturacağız, konuşacağız ve nihai kararımızı da vereceğiz." dedi. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir