• DOLAR 32.471
  • EURO 34.711
  • ALTIN 2435.964
  • ...

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal, okul, hastane, yurt ve cami yapan hayırseverleri teşvik etmek için Katma Değer Vergisi (KDV) muafiyeti getirileceğini bildirdi.

Kamuya okul, sağlık tesisi, yetiştirme yurdu, huzur evi, ibadethane gibi yapıları yapan hayırsevere KDV istisnası teşviki uygulayacaklarını belirten Ağbal, yapılacak bu işlerin inşaatında kulanılan çimento, demir, fayans gibi malzemeler için hiçbir şekilde KDV ödenmeyeceğini söyledi.

Ağbal, "Hayırsever ile ilgili kamu kuruluşu arasında bağış protokolü düzenlenecek. Örneğin okul yaptırmak isteniyorsa Milli Eğitim Bakanlığıyla, cami yapmak isteniyorsa Diyanet İşleri Başkanlığıyla protokol düzenlenecek. Protokolde yapılacak inşaatın teknik özellikleri, derslik sayısı, kapalı, açık alan sayıları belirlenecek. Buna dayanarak da okulun nasıl yapılacağına dair bir uygulama projesi hazırlanarak ilgili makamlardan onaylattırılacak. İnşaat ruhsatı aldıktan sonra hayırseverimiz vergi dairesine fiziken gelerek ya da internet üzerinden müracaat ederek KDV istisnasından yararlanmak istediğini beyan edecek." dedi. (İLKHA)