• DOLAR 32.557
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2458.321
  • ...
Hava durumu nasıl olacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre; Türkiye genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, İç Ege, Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Edirne, Kırklareli, Bilecik ve Sakarya çevrelerinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Türkiye genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, 2 ila 4 derece azalacağı bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı!

Yağışların; öğle saatlerinden sonra Osmaniye, Niğde, Amasya, Tokat, Çorum, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan çevreleri ile Hatay ve Yozgat'ın kuzey, Adana'nın kuzey ve doğu, Samsun ve Trabzon'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli tedbirli olunması gerekiyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Edirne, Kırklareli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, sabah Afyonkarahisar ve Denizli ile öğle saatlerinde iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Osmaniye çevreleri ile Hatay'ın kuzey, Adana'nın kuzey ve doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde doğusu ile Ankara ve Konya çevrelerinin, öğle saatlerinden sonra bölge genelinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra Niğde ve Sivas ile Yozgat'ın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı bulutlu, akşam saatlerine kadar bölge genelinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde iç kesimleri ile zamanla bölge genelinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Amasya, Tokat, Çorum, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt ile Trabzon ve Samsun'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, gece saatlerine kadar bölge genelinin (Şırnak dışında) kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Erzincan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2.) olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde kuzey ve doğusunda kuvvetli olmak üzere kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32°C

Ankara: Parçalı bulutlu, gece saatlerine kadar kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30°C

Diyarbakır: Parçalı ve yer yer çok bulutlu 35°C

Erzurum: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, gece saatlerine kadar kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21°C

İstanbul: Parçalı bulutlu 31°C

Trabzon: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra iç kesimlerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. 27°C

Zonguldak: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24°C (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir