• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...

Muhsin Şenol-DOĞRUHABER

Her yıl sınavlara ve mülakatlara girerek görev yapan ve hiçbir özlük hakkı bulunmayan geçici Kur`an Kursu öğreticileri kadro istiyor. Gazetemize konuşan geçici Kur`an Kursu öğreticisi Gül S., “Bu sınavlar ve mülakatlardan gerçekten bizleri fazlasıyla yıpratıyor. İş güvencesi istiyoruz ve bu sınavların kalkmasını istiyoruz” dedi.

“ÖZLÜK HAKLARIMIZ VERİLMİYOR”
Yaz Kur`an Kurslarının başlamasıyla işe başladıklarını belirten Kur`an öğreticisi Gül S., “Ders saati karşılığında ücret aldığımız için asgari ücretin altında maaş alıyoruz. Aynı zamanda sigortamız da eksik yatırılıyor. Kadroluların yaptığı işin aynısını yapmamıza rağmen bizim özlük haklarımız verilmiyor. Bir statümüz yok. 4B miyiz? 4C miyiz? Yoksa taşeron muyuz? Bilmiyoruz. 6 yıldan beri bu şekilde her yıl müftülüklerin açtığı mülakatlara giriyorum. Ayrıca 2 yılda bir KPSS`ye giriyorum. Bu sınavlar ve mülakatlardan gerçekten bizleri fazlasıyla yıpratıyor.” ifadelerini kullandı.

“İŞ GÜVENCESİ İSTİYORUZ”
Suvay konuşmasını şöyle noktaladı: “Benim gibi 20 binin üzerinde arkadaşımız var. Derneklerimiz var ama sesimizi duyuramıyoruz. Ücretlerde bir iyileştirme yapılacağını söyleniyor ama biz diyoruz ki bu bize yetmiyor. İş güvencesi istiyoruz ve bu sınavların kalkması gerekiyor. Birde belli bir süre çalışmış arkadaşlarımızın mutlaka kadroya alınması gerekiyor.”