• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Siirt`te berberlerin bayram mesaisi başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirtli berberler Ramazan Bayramı'nın gelmesine sayılı günler kala işlerinin yoğunluğundan dolayı gece geç saatlerine kadar mesai yaptıklarını söylediler.

"Bayram tıraş" olmak isteyen vatandaşların bazıları genelde bayrama bir hafta kala berberlerin yolunu tutarken, kimi vatandaşlar da özellikle de son 3 günü tercih ediyor. Bazı vatandaşlar ise çocukların ellerinden tutarak "bayram tıraşı" için berberlere akın ediyor.

Müşterilerin, tıraşlarını son güne bırakmaları işlerinin yoğunlaşmasına neden olduğunu dile getiren berberlerden Yunus Akınay, yoğunluğun bayram sabahına kadar devam ettiğini söyledi.

21 yıldır Berberlik sanatını icra ettiğini belirten Akınay, "Ramazan nedeniyle işlerimiz biraz düşüktü, tabi Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla beraber işler yoğunlaşmaya başladı. Her bayramda olduğu gibi; ama keşke milletimiz biraz duyarlı olsaydı ve tıraş olmaya daha önceden gelebilseydi. Bayramın son günü gelip tıraş oluyorlar, bu seferde yoğunluk oluyor. Bizler de kendi sanatımızı icra edemiyoruz. Bizlerde rahat olmuyoruz müşteride rahat olmuyor; ama hayırlısı Allah'tan." ifadelerini kullandı.

Bütün berberlerin arife günün de yaşanan yoğunluktan sıkıldığını belirten Akınay, "Çünkü yaptığı işten zevk alamaz. Muhabbet edemez, konuşamaz, yemek yiyemez, sürekli yoğundurlar. Bu durum da insanı rahatsız ediyor. Yaptığımız tıraştan da zevk alamıyoruz, müşterimiz de memnun olmuyor. Bize göre en iyisi bayramdan 10 gün önce veya bir hafta evvelinden, müşteri berbere gelip rahat bir şekilde tıraşını olacak. Tabi sadece saç tıraşını olacak, sakal tıraşı son güne de bırakılsa sorun değil, çünkü saç tıraşı meşakkatli bir iştir. Emek harcamak gerekir. Buradan sizin aracığınızla bütün İslam âleminin Ramazan Bayramı'nı kutluyorum. Allak kimseye kaza bela vermesin." şeklinde konuştu.

Arife günü çok kalabalık olduğu için bayrama 3-4 gün kala tıraş olmaya geldiğini belirten Selami Erdem, buna rağmen berberlerin çok kalabalık olduğunu, vatandaşların en azından tıraşlarını son güne bırakmamaları gerektiğini söyledi. (Murat Orhan-İLKHA)

 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir