• DOLAR 34.547
  • EURO 36.015
  • ALTIN 3005.461
  • ...

 

IĞDIR

İklim özellikleri sayesinde birçok sebze ve meyvenin yetiştirildiği Iğdır'da "sarı elmas" olarak nitelendirilen kayısının hasadına başlandı. Hasat için kent genelindeki yüzlerce bahçede hummalı bir çalışma yapılıyor. Üreticilerin gruplar halinde topladığı kayısılar, kalitesi ve büyüklüğüne göre ayrılıp kasalara dolduruluyor. Iğdır'ın kayısıları, Türkiye'nin birçok bölgesine ve komşu ülkelere gönderiliyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Yolcu, "Kayısımız sofralık, kendine has özellikleri olan bir kayısı türü. 2017 yılında 31 bin ton civarında rekolte elde ettik, bu yıl 33-34 bin ton rekolte bekliyoruz." dedi.

MALATYA'NIN KAYISISI SANAYİLİK, IĞDIR'IN KAYISISI SOFRALIK

Yolcu, yürüttükleri çalışmalar sayesinde kentteki kayısı üretim alanlarının bu yıl yaklaşık bin dekar arttığını dile getirerek, şunları söyledi: "Bu yıl inanıyoruz ki kayısı fiyatları çiftçimizi tatmin edecek seviyede olacak. Kayısı denildiği zaman ülkemizde Malatya akla gelir fakat Malatya kayısısı sanayilik, kurutmalık, ticarete dönük bir kayısı türü. Bizim kayısımız ise tamamen sofralık, uzun süre ömrü olmayan, hemen tüketilmesi gereken bir kayısı. Kayısımız, et kalitesi, su miktarı ve aroması kendine has bir meyve türü."

AA