• DOLAR 32.52
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2450.534
  • ...
 "Kudüs özgürleşmedikçe İslam ümmeti özgürleşemez"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde "Dünya Kudüs Haftası' çerçevesinde "Kudüs Bizi Birleştiriyor" sloganıyla geniş katılımlı bir iftar programı düzenledi.

Erbakan Vakfı Kızıltepe Temsilciliği tarafından düzenlenen iftar programı, Hafız Abdülaziz Özgün'ün Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı, vakıf temsilcisi Mahmut Özer'in selamlama konuşması ile devam etti.

Selamlama konuşmasının ardından programa davet üzerine katılan HÜDA PAR Mardin Milletvekili adayı Mahmut Kılınç bir konuşma yaptı.

Kudüs'ün esaretinden bahseden Kılınç, Kudüs esaret altında olduğu müddetçe İslam coğrafyasındaki kan, gözyaşı, esaret ve zulmün asla bitmeyeceğine söyledi.

Kudüs'ün özgürlüğü için Müslümanların bütün güçlerini seferber etmeli gerektiğine işaret eden Kılınç, genel seferberliğin başlatılması gerektiğine dikkat çekti.

Kılınç, "Rahmetli Erbakan Hoca vefat etti ama hâlâ ismi anılıyor. Çünkü Merhum Erbakan Hoca, kendisinden sonra ölümsüz eserler bıraktı ve inşallah bu ölümsüz eserleriyle kıyamete dek yaşayacaktır. Hem Türkiye'de hem dünyada açtığı çığır, insanlığın kurtuluşuna vesile olacaktır." diye konuştu.

"Kudüs çağımızın Kerbela'sıdır"

'Kudüs bizi birleştiriyor' sloganın çok manidar olduğunu belirten Kılınç, "Biz Kudüs'ü özgürleştirmeyeceğiz, Kudüs bizi birleştirecek, Kudüs bizi özgürleştirecek, Kudüs bizi kurtaracak. Çünkü Kudüs'ün davası ümmetin mihenk taşıdır. Kudüs esaret altında oldukça, İslam coğrafyasındaki kan, gözyaşı, esaret, zulüm asla bitmeyecektir. Kudüs özgürleşmedikçe İslam ümmeti asla özgürleşemez. Hak batıl savaşında Kudüs Furkan'dır. Çünkü hakkı batıldan, dostu hainden ayıran yegâne bir Furkan'dır. Hazreti Ömer, Arap yarımadası dışına yaptığı ilk seferi Kudüs'ün özgürlüğü için yapmıştır. Selahaddin-i Eyyubi Kudüs'ü özgürleşmedikçe haçlıları 11'inci yüzyılda İslam coğrafyasından kovmamıştır. Çünkü ümmetin vahdeti, Müslümanların özgürlüğü Kudüs'ün misyonunda gizlidir. Kudüs çağımızın Kerbela'sıdır. Kudüs Allah'a yükselmenin, Allaha yakınlaşmanın, Allah ile konuşmanın yegâne adıdır." dedi.

"Müslümanlar genel seferberlik başlatmalı"

Kılınç son olarak şunları söyledi: "Bunun altını çizerek söylüyorum. Kudüs bu ümmetin ilk kıblesidir. Kıblesi kayıp olanın yönü her zaman belirsizdir. Bundan dolayı bugün İslam ümmeti yönünü kaybetmiştir. Bir İslam âliminin deyimiyle Müslümanlar bir araya gelmedikçe, vahdeti sağlamadıkça Kudüs asla özgürleşemez. Kudüs özgürleşmedikçe de Müslümanlar asla bir araya gelemez. Bundan dolayı biz diyoruz ki; Kudüs mutlaka özgürleşmeli Müslümanlar Kudüs'ün özgürlüğü için bütün güçlerini seferber etmeli genel seferberlik başlatmalıdır." (Mehmet Aslan - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir