• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
IMEI numarası ve sorgulamanın faydası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

IMEI NUMARASI NEDİR?

IMEI International Mobile Equipment Identity kısaltmasından oluşur. Türkçe anlamı ile Uluslararası Mobil Cihaz Kodu olan IMEI tüm cihazlar için farklıdır ve 15 haneden oluşur. Telefonunuz varsa IMEI numarasına da sahipsiniz demektir. Telefonunuzun IMEI numarasını sorgulatarak yasal yollardan ülkemize getirilerek satışının yapılıp yapılmadığını veya çalıntı olup olmadığını anlayabilirsiniz.

IMEI NUMARASI ÖĞRENME

Mobil cihazınızın IMEI numarasını öğrenmek için öncelikle nerede olduğunu bulmalısınız. Apple iPhone kullanıcısıysanız IMEI numaranız telefonunuzun hemen arkasında yer alıyor. Genellikle IMEI numaraları telefon bataryasının alt bölümünde bulunur. iPhone kullanmıyorsanız bakmanız gereken ilk yer telefonunuzun bataryasını çıkararak altında kalan yeri incelemek. Batarya altında telefona yapıştırılmış bir etiket göreceksiniz. O etikette telefonunuzun IMEI numarası yazmaktadır.

ARAMA EKRANINA *#06# YAZARAK

Bazı mobil cihazlarda artık batarya sabit şekilde üretiliyor ve telefondan çıkarılmıyor ve bataryasını çıkaramadığınız bir telefonunuz varsa IMEI numarasını hala bulamadınız demektir. Bu durumda alternatif IMEI numarası bulma yöntemini deneyebilirsiniz.

IMEI numarasını uğraşmadan kısa yoldan bulmak için telefonunuzun arama ekranına *#06# yazarak arama tuşuna basın. Karşınıza cihazınızın IMEI numarası gelecektir.

IMEI NUMARASI SORGULAMA

IMEI numarasını sorgulamak için turkiye.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. Sorgulama alanına direk olarak gitmek istiyorsanız burayı https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama tıklayabilirsiniz. Karşınıza çıkan ekranda IMEI numarası ve güvelik kodu kısımlarını doldurduktan sonra sorgulama yapabilirsiniz. Karşınıza telefonunuzun yasal mı çalıntı mı olduğuna dair bilgiler dökülecektir.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir