• DOLAR 32.589
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2458.572
  • ...
"Türkiye`nin en ciddi problemi kutuplaşmadır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

24 Haziran'da yapılacak 27'nci dönem milletvekili seçimleri kapsamında partilerin ve cumhurbaşkanı adaylarının seçim çalışmaları devam ediyor.

Seçim çalışmaları kapsamında Gaziantep' gelen Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu, "e-miting" yaptı. Gaziantep'te partililerle bir araya gelen Karamollaoğlu, seçim çalışmaları ve gündem ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Karamollaoğlu, "Bu kadar badireli bir dönemde ben Türkiye'nin seçime gittiğini hatırlamıyorum. Çok partili döneme 1950'lerde geçildi. Ben o zamanlar ilkokuldaydım ancak ondan sonra Türkiye birçok seçimle karşılaştı. Ama bugünkü kadar kritik bir seçimi ben şahsen hatırlamıyorum. Hangi yönden baksan ciddi problemlerle karşı karşıyayız." diyerek iktidarı eleştirdi.

Türkiye'nin en ciddi probleminin kutuplaşma ve kamplaşma olduğunu söyleyen Karamollaoğlu, "Biz birbirimizin kardeşiyiz. Aynı evin farklı düşüncelere sahip olan insanlar, bazen neredeyse birbirilerinin yüzüne bile bakmak istemiyor. O kadar ileri gidiyorlar ki, kendileri gibi düşünmeyenleri ise 'hain' diye vasıflandırıyorlar. Böyle bir memleket zaten huzurlu olmaz, problemler de çözülmez. Yanlışa 'yanlış' diyemeyen bir anlayışın kesinlikle yanlışı çözmesi mümkün değildir. Allah (Celle Celaluhu) yardımcımız olsun. Problemlerimiz çığ büyüdü."dedi.

"İnancımızın temeli güzel ahlaka dayanır" diyen Karamollaoğlu, "Bizim inancımızın temeli tevhid ve güzel ahlaktır. Peygamber Efendimiz (Sallahu Aleyhi Vessellem) 'Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim' diye buyuruyor. Bundan dolayı da onlar gerçekten de insanların kalbine mesaj vermiş, hükmetmiş, insanların gönlünü kazanmış. Aslında İslam böylece yayılmış. Ama bütün bunlara güzel ahlaka baktığımız zaman önce adalet, merhamet, dürüstlük geliyor. Yetim malına sahip çıkar gibi devletin malına sahip çıkmak geliyor. Çalmamak, çırpmamak geliyor. Fedakârlık yapmak geliyor. İşi ehline vermek geliyor. Yanlışı olduğu gibi kabullenmek geliyor."ifadelerini kullandı.

Konuşmasını iktidarı eleştirerek sürdüren Karamollaoğlu, "Dikkat ederseniz bugünkü iktidar kürsülere çıktığı zaman aynen bir muhalefet partisi temsilcisi gibi davranıyor. 'Biz memleketi kurtaracağız' 15,5 senedir neredesiniz? Kimden kurtaracaksınız? 'İstiklal harbine giriyoruz' bu tür ifadeleri kullanıyorlar. 'Türkiye'yi itibarlı hale getireceğiz, işsizliği çözeceğiz ve yükselen doları indireceğiz' yahu mübarekler bugüne kadar yaptıklarınızdan dolayı Türkiye bu hale düştü. Siz düşürdünüz. Sizin bugünkü tavrınız ve politikalarınızla Türkiye'nin ayağa kalkması mümkün değildir." şeklinde konuştu.

Karamollaoğlu, meydanda olan siyasi parti liderlerinin, her şartta rakiplerine ve seçmenlerine karşı saygılı olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Gaziantep'te son "e-miting"ini yapan Karamollaoğlu, yaptığı konuşmanın ardından ise sosyal medya üzerinden gelen soruları yanıtladı.

Karamollaoğlu, programının ardından partililerle iftar açtı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir