• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Her gün binlerce kişi iftar yemeğinde bir araya geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in Şahinbey ilçesi Şehreküstü Konakları'nda her yıl geleneksel olarak kurulan iftar sofrasına bu yılda binlerce vatandaş katıldı.

On bir ayın sultanı Ramazan ayı boyunca mahallede ikamet eden binlerce vatandaş orucunu dualar eşliğinde hep birlikte açıyor.

Vatandaşların sıraya girerek yemek alma düzenini geçtiğimiz yıl değiştiren Şahinbey Belediyesi, bu yılda vatandaşların yemekleri alanda bulunan garsonlar tarafından dağıtıldı.

Yerel ve ulusal basın mensuplarının da katıldığı iftar programında gazetecilere açıklamalarda bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Ramazan ayının yardımlaşma ayı olduğunu söyledi.

"Rahmet, bereket ve yardımlaşma ayındayız"

Ramazan ayı boyunca her gün 4 bin 500 kişiye iftar verdiklerini belirten Tahmazoğlu, şunları söyledi:

"Mübarek Ramazan ayı içerisindeyiz. Başı rahmet ortası mağfiret sonu cehennem azabından kurtuluş olan bir aydayız. Rahmet, bereket ve yardımlaşma ayındayız. Bizde Ramazan ayı boyunca burada her gün 4 bin 500 kişiye iftar veriyoruz. Kapımız herkese açıktır. Değişik mahallelerden ve değişik meslek gruplarından vatandaşlarımız buraya geliyorlar. Hatta Suriyeli misafirlerimizden gelenler var. Burada hep birlikte iftar yapıyoruz." dedi.

"Burada eski Ramazan günlerini hep birlikte yaşıyoruz"

Şehreküstü Konaklarında her gün binlerce kişinin iftarda bir araya geldiğini belirten Tahmazoğlu, "Şahinbey Belediyemizin aş evinde ve mutfağında pişen yemekleri vatandaşlarımıza ikram ediyoruz. Ramazan'ın kardeşlik ruhu, manası ve birlikteliği burada tezahür ediyor. Ayrıca bu bölgede yaklaşık 11 kilometre sokak sağlıklaştırma yaptık ve tarihi dokuyu gün yüzüne çıkardık.  Bu tarihi doku içinde bu iftar insanlara daha fazla huzur veriyor ve burada eski Ramazan günlerini hep birlikte yaşıyoruz. Bundan dolayı son derece mutluyuz. Önümüzdeki hafta Kadir Gecesini ve bayramı kutlayacağız. Ben tüm Müslümanların bayramını şimdiden kutluyorum. İnşallah tüm dünyada barış, kardeşlik ve huzur hâkim olur." diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir