• DOLAR 32.468
  • EURO 34.748
  • ALTIN 2435.93
  • ...
"Çukur açma kepenk kapatma baskı ve şiddet dönemi bitti"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir dizi temaslarda bulunmak için Diyarbakır'a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, kentte düzenlenen iftar programına katıldı.

Bir otelde düzenlenen iftara AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla ve kurum müdürleri, kanaat önderleri, STK'lar ve iş dünyasının temsilcileri katıldı.

Açılan oruçların ardında Bakan Albayrak, davetlilere hitaben bir konuşma yaptı.

"Yıllardır Diyarbakır'a, bölge insanına hizmet ettiğini iddia edenler insanımızı aslında nasıl kandırdığını, aldattığını, bölgeyi aslında nasıl bir felakete sürüklediğini tüm Türkiye olarak sadece Diyarbakır olarak değil hepimiz birlikte gördük."  diyen Albayrak sözlerine şöyle devam etti:

"Bu huzuru kalıcı kılmak için, kalıcı bir şekilde tesis etmek için bir duruş sergilemeyecek miyiz? Esas konu bu. Yoksa o, birilerini mahcup etmek için istediği ve bizim asla izin vermeyeceğimiz o çukurları, kepenk kapatmaları baskı ve şiddeti mi? Esas konu bu. Ben buradan açık ve net olarak söyleyeyim o dönem bitti. Böyle bir dönem Allah'ın izniyle bir daha olmayacak. Buna bu devlet ve bu millet 81 milyon buna izin vermeyecek. Korku, endişe, acaba... yok. Artık Türkiye sınırları içi değil ötesi üzerinde de yok.  Bölgede huzuru, birliği ve kardeşliği terör örgütleri üzerinden hedef aldıklarını görüyoruz. İşte bu taşeron terör örgütleri ile ayrım yapmadan mücadele etmek ve bunun karşısında bu cesareti ortaya koymak her şeyden önce şahıslar özelinde değil, evlatlarımız, torunlarımız, bölge coğrafyasındaki mazlum kardeşlerimiz özelinde de bizim üzerimizde büyük bir vebaldir. Tüm bu terör örgütleri hepsi aynı amaca hizmet ediyor. Hepsi aynı merkezden yönetiliyor. Hepsi de tehdit unsuru noktasında hepsi de aynı şeyi hedef alıyor. Bunlara karşı asla ama asla taviz vermeyiz." (Mehmet Çelik-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir