• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bazı bölge adliye mahkemelerinin yargı çevreleri yeniden belirlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanlığının, bazı bölge adliye mahkemelerinin yargı çevrelerinin yeniden belirlenmesi hakkında kararı yayımlandı.

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 22 Mayıs 2018 tarihli ve 1076/18906 sayılı yazısı ile bazı yer bölge adliye mahkemelerinin yargı çevrelerinin yeniden belirlenmesine ilişkin teklifi, HSK Genel Kurulunca görüşüldü.

Buna göre; Konya Bölge Adliye Mahkemesi yargı çevresinin; Konya, Afyonkarahisar, Aksaray ve Karaman (Ankara Bölge Adliye Mahkemesi yargı çevresinden Aksaray, Karaman ve Konya; Antalya Bölge Adliye Mahkemesi yargı çevresinden Afyonkarahisar'ın çıkartılarak Konya Bölge Adliye Mahkemesi yargı çevresine dâhil edilmesi), Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi yargı çevresinin; Sakarya, Bartın, Bolu, Düzce, Kocaeli ve Zonguldak (İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi yargı çevresinden Kocaeli ve Sakarya; Ankara Bölge Adliye Mahkemesi yargı çevresinden Bartın, Bolu, Düzce ve Zonguldak'ın çıkartılarak Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi yargı çevresine dâhil edilmesi) illerinin mülki sınırlarını kapsayacak şekilde yeniden belirlenmesine, diğer bölge adliye mahkemelerinin yargı çevrelerinin değiştirilmeyerek aynen devam ettirilmesine karar verildi.

Konya ve Sakarya bölge adliye mahkemelerinin faaliyete geçeceği 3 Eylül 2018 tarihi itibarıyla bu düzenleme uygulanacak. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir