• DOLAR 32.711
  • EURO 35.442
  • ALTIN 2480.08
  • ...
"Ramazan ayı birliğin beraberliğin ve kardeşliğin ayıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in Karkamış ilçesinde Ramazan ayı dolayısıyla bir araya gelen binlerce vatandaş iftarını hep birlikte açtı. İftar yemeğinde vatandaşlar ile bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, vatandaşlar ile birlikte iftar açıp, sohbet etti.

Ramazan ayının birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin ayı olduğunu ifade eden Şahin, "Ramazan ayı bize oruç tutturup, açlığı hissettirme, yokluğu ve yoksulluğu anlama ayıdır. Ramazan ayı sahur, iftar ayıdır. Zekatlarımız ile veren el ile üstünlüğü anlama ayıdır. Ramazan ayı 'Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir' anlayışını bilen ve anlayan bir medeniyetin ayıdır." dedi.

Böyle güzel bir ayın diğer medeniyetlere ve inançlara da yayılması durumunda dünyada ne açlığın ne savaş ne gözyaşı ve ne de kanın akmayacağını vurgulayan Şahin, on bir ayın sultanı Ramazan ayından alınması gereken çok derslerin olduğunu söyledi.

İftar programına Karkamış Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan da eşlik etti. Kocaaslan, Şahin'i belediye binasında ağırlayarak bir süre ilçedeki çalışmalardan bilgi paylaştı.

İftar yemeğinin ardından program seslendirilen ilahiler ile devam etti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir