• DOLAR 34.26
  • EURO 37.625
  • ALTIN 2923.809
  • ...
YPG: Menbic`den çekiliyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

YPG tarafından yapılan açıklamada, Menbic Askeri Meclisi`ne eğitim desteğini veren askeri danışmanlarının görevini tamamladıktan sonra çekilme kararı alındığı belirtildi.

Açıklamada, Amerika ve Türkiye ile koordinasyon içinde girdirdikleri Menbic`deki askeri danışmanların çekildiği ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Genel stratejimiz kapsamında 2016`da terörle mücadele kapsamında, uluslararası koalisyon ve Türkiye dahil bölgesel güçlerle kooardinasyon içinde,  başta IŞİD olmak üzere terör gruplarına karşı askeri operasyon gerçekleştirildi ve iki şehir ve etrafında zafer kaydedildi. 

Kent kurtarıldıktan ve güvenlik sağlandıktan sonra, güçlerimiz 16 Kasım 2016`da Menbic`in kontorlünü kentteki askeri meclise teslim etti. o zaman güçlerimizi resmi bir açıklamayla duyurduğu ve basın önünde gerçekleştirilen askeri törenler kentten çekilmişti.

Menbic Askeri Meclisi`nin talebi üzerine askeri eğitim vermek amacıyla güçlerimize bağlı bazı askeri danışmanlar uluslararası koalisyonla koordinasyon içinde kentte bugüne kalmaya devam etti.

Menbic Askeri Meclis`inin güçelerine eğitm verme konusunda kendi kendine yetttiği bir seviyeye geldikten sonra, YPG Genel Komutanlığı iki yılı aşkın süre görevini yerine getiren askeri danışmanlarımız kentten çekmeye karar verdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir