• DOLAR 32.957
  • EURO 35.299
  • ALTIN 2454.785
  • ...
"Avrupa`da çok yoğun ötekileştirme çabaları var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Kuzey Ren Vestfalya (NRW) eyaleti teşkilatı tarafından Almanya'nın Köln kentinde iftar programı düzenlendi.

İftar programına, Türkiye Köln Muavin Konsolosu Nağı Tayru, MÜSİAD üyeleri, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programında MÜSİAD NRW Bölge Başkanı Bahattin Yılmaz, selamlama ve teşekkür konuşması yaptı.

Ardından konuşan MÜSİAD Avrupa Koordinatörü Burhan Sağlam, Filistin'de siyonist işgalciler tarafından şehit edilen gönüllü hemşire Rezan El Neccar'ı hatırlattı.

Sağlam, "Filistin'de 24 yaşında Rezan El Neccar kardeşimizi şehit ettiler. İçimiz doluyor, etkileniyoruz. Siyonistlerin ne kadar zalim olduğunu bir kısım ülkelere anlatamadık ve his ettiremedik." dedi.

Nağı Tayru da yaptığı konuşmada, Müslümanlar için yılın en kutsal günlerini içine alan Ramazan ayının, insanların manevi huzur hissettikleri, kendileriyle ve nefisleriyle hesaplaştıkları, oruç yoluyla ruhlarını ve bedenlerini temizledikleri bir zaman olduğunu söyledi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ise yaptığı konuşmada Avrupa'da artan İslam düşmanlığına dikkat çekti.

Yeneroğlu, "Müslüman Türkiye toplumu olarak maruz kaldığımız çok yoğun ötekileştirme çabaları var, çok somut ayrımcılık vakaları var. Sivil toplum kuruluşlarımızın, dini cemaatlerimizin özellikle kurumsal hakları noktasında karşılaştıkları çok ciddi ötekileştirme çabaları var.  Şu anda Avrupa'nın her bölgesinde ırkçı partilerin güçlendiği bir ortamda, Türkiye toplumu farklı farklı görüşler üzerinden ayrışmak noktasında, kendisine birlik kurmasından daha ziyade Türkiye toplumunun asgari müştereklerde ortak noktasında buluşmasında sanırım her birimiz bu fikirde birleşiriz."

Mutlaka sandığı gidilmesi çağrısında bulunan Yeneroğlu, "Hangi partiye oy verirsek verelim. Siyaset konusuna girmiyorum ama sandığa gitme konusunda arzu edilen bilinci sadece kendimiz değil, 30 yaş altındaki evlatlarımız da kendimizle birlikte sandığa götürerek orada oylarını kullanmasında yardımcı olmalıyız. Avrupalılar olarak oy kullanmamızın 2 boyutu var. Türkiye açısından birincisi Türkiye'ye güçlü bir selam veriyor olması. İkincisi Türkiye'nin sevinciyle sevindiğinizi, kederiyle üzüldüğünüzü ifade eder." şeklinde konuştu. (Mehmet Kurt- İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir