• DOLAR 32.482
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2442.57
  • ...
"Yetimlere sahip çıkmalıyız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yetimlerin dünya üzerinde önemli bir yere sahip olduğunu ve yetimlere sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Her gün binlerce kişinin iftarını açtığı Şehreküstü Konakları'nda düzenlenen iftar yemeğinde yetimler ve aileleri bir araya geldi. Şahinbey İlçesi'nde bulunan 300 yetim ve aileleri tarihi mekân Şehreküstü Konakları ve Şıh Meydanı'nda iftarını açmanın hazzını yaşadı.

Şehreküstü Konakları'nda iftar yemeğinde konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yetimlerin dünya üzerinde çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Tahmazoğlu, "Şahinbey Belediyesi olarak biz kendi bölgemizdeki yetim aileleri ağırladık. 'Dünya Yetim Günü' olması sebebiyle Şehreküstü Konaklarımızda yetim ailelerimiz ile birlikte iftar açtık. Onlarla bol bol sohbet ettik, güzel ve duygu dolu anlar yaşadık. Peygamberimiz de (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) 'Bir yetimin başını okşayana okşadığı saç sayısı kadar sevap verilir.' buyurmaktadır. 'Sofrasında yetim bulunduran, yetimlere sahip çıkanın, cennette Peygamberimiz ile birlikte olacağı' ifade ediliyor. Dolayısıyla yapmış olduğumuz organizasyon insani ve dini boyuttan baktığımız zaman da hem dünya hem ahiret bakımından faydalı bir iştir." dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir